Exhaust temp sensor reading 149°C constantly

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

207Peugeot14
Donor 2021
Posts: 37
Joined: 14 Jul 2020, 16:27

Exhaust temp sensor reading 149°C constantly

Post by 207Peugeot14 »

Hi all i hope your all well.

My exhaust temperature sensor seams to be always reading 149°C regardless if the car is stone cold or been driven 90 miles.

I've changed the sensor but it has made no difference at all to the readings.

My cars a 2011, 207 1.4 Hdi, with 96,000 on the clock.

Thanks
Alek Smart
Donor 2022
Posts: 2
Joined: 11 May 2018, 01:39

Re: Exhaust temp sensor reading 149°C constantly

Post by Alek Smart »

Has the car been mapped at all ?
I had a similar experience after blanking the EGR and having it papped out,the Inlet Air Temp now sits at -40C....YIKES !,However,it appears that the map deliberately uses the lowest possible temperature available to keep the ECU happy. It does'nt effect the driving so ...fingers crossed !!
207Peugeot14
Donor 2021
Posts: 37
Joined: 14 Jul 2020, 16:27

Re: Exhaust temp sensor reading 149°C constantly

Post by 207Peugeot14 »

Alek Smart wrote:
01 Jan 2022, 21:11
Has the car been mapped at all ?
I had a similar experience after blanking the EGR and having it papped out,the Inlet Air Temp now sits at -40C....YIKES !,However,it appears that the map deliberately uses the lowest possible temperature available to keep the ECU happy. It does'nt effect the driving so ...fingers crossed !!
No running just standard here thanks