Rt4 inop.

This unit is the RT4 and RT5 system and is made by Magneti Marelli
Main differences between RT4 & RT5 - RT5 has Bluetooth Hands Free, faster Navigation calculation and on C4 & C4 Picasso only, USB ports and a High-Res screen.

Moderator: RichardW

abonaser110
Posts: 2
Joined: 11 Sep 2020, 03:21

Rt4 inop.

Post by abonaser110 »

Hi everybody i have citroen c6 suddenly my rt4 radio stopped working. I Tried All fuses ok still not working with the malfunction display so i fit another rt4 with its amplifier form another car still not working any person have thing to try thanks
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25121
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2773

Re: Rt4 inop.

Post by GiveMeABreak »

So we really need to know what is not working. Is it he RT4 Head Unit or the multifunction display screen?

You really need to try and find the problem before swapping parts over, so have you used Diagbox / Lexia to run a diagnostic on the unit? This should identify any faults with the head unit or the screen.

Don’t forget if you have changed the RT4 for another unit it will need VIN coding before it will work properly.
abonaser110
Posts: 2
Joined: 11 Sep 2020, 03:21

Re: Rt4 inop.

Post by abonaser110 »

Both the rd4 and the multifunction display not working i used the maxiscan will not Identify the fault i was thinking if the bsi unit will do effect or not thanks
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25121
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2773

Re: Rt4 inop.

Post by GiveMeABreak »

You really need Lexia on it as third party diagnostics are not always able to read the manufacturer-specific codes. You may not be able to tell solely from looking at the RT4 if it's faulty or not, unless you're saying the radio or telephone isn't working for example. But as I said if you have swapped RT4 units over, you will need to VIN code the new unit for proper functionality before you can test it.

The BSI won't be at fault or I suspect you'd have other issues.
User avatar
osx
Donor 2020
Posts: 659
Joined: 08 Jun 2013, 20:09
x 6

Re: Rt4 inop.

Post by osx »

abonaser110 wrote:
11 Sep 2020, 19:53
Both the rd4 and the multifunction display not working i used the maxiscan will not Identify the fault i was thinking if the bsi unit will do effect or not thanks
RT or RD?