diagbox/lexia

This is the place for all your Diagnostic related questions or advice.

Moderator: RichardW

citroen7
Posts: 151
Joined: 09 Jun 2006, 10:29
x 1

diagbox/lexia

Post by citroen7 »

having got a laptop usable i have uploaded the disc to it and got as far as activation and its says ring the hotline for a number to put in what bloody hot line i cant figure this out anyone point me in the right direction please

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21580
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2165

Re: diagbox/lexia

Post by GiveMeABreak »

What version of Diagbox are you installing, there shouldn’t be anything like that unless you are installing some other software?

Pop a screenshot up too that will help.

citroen7
Posts: 151
Joined: 09 Jun 2006, 10:29
x 1

Re: diagbox/lexia

Post by citroen7 »

Pic
Pic
Pic
Pic

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21580
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2165

Re: diagbox/lexia

Post by GiveMeABreak »

That doesn't tell me the name of the software and it's version. Is this Diagbox V8 by any chance?

If so, I would forget that if this is for your 2006 C5s. Diagbox V7 will do everything you need. Install up to V7.58 and leave it there - that will cover vehicles up to November 2014 - As it will be launching Lexia anyway, you'll get no benefit whatsoever from installing Diagbox V8 unless you have vehicles from 2016 onwards.

citroen7
Posts: 151
Joined: 09 Jun 2006, 10:29
x 1

Re: diagbox/lexia

Post by citroen7 »

the 2 discs i have one says pp2000 v47 diagbox6.01 the other just says pp2000

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21580
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2165

Re: diagbox/lexia

Post by GiveMeABreak »

These look like old versions and I can't tell you whether they have been 'modified' to work with cloned Actia interfaces.

If this is an old non-full chip Actia clone unit, you may be restricted to the earliest Diagbox Version 7.02 as it may not work with later software versions. I can't help you with installing these standalone versions as Diagbox 7.0 doesn't have that request.

I would suggest trying to get hold of Diagbox V7 and installing that using the general install instructions out there on the web and allow it to restart after installation and it should be activated at V7.02. Leave it at that and then try it out. It may giove you a choice of Lexia or Diagbox for your C5

citroen7
Posts: 151
Joined: 09 Jun 2006, 10:29
x 1

Re: diagbox/lexia

Post by citroen7 »

ok Marc should i uninstall what i have put on and download v7.58 off the net ?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21580
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2165

Re: diagbox/lexia

Post by GiveMeABreak »

Diagbox V7 is the main programme and as said, once installed and it restarts it activates and updates to 7.02. All the other updates are stand alone upgrades going from version to version. So don't apply any updates initially - leave it at 7.02. If your interface is too old it won't work with later versions of Diagbox. Furthermore the updates at certain versions will update the firmware on your actia interface. This can also prevent it from working it you have older hardware.

So get DB V7 and install that > then you'll have V7.02. That should work just fine with your C5.

citroen7
Posts: 151
Joined: 09 Jun 2006, 10:29
x 1

Re: diagbox/lexia

Post by citroen7 »

right ok i will have a look unless you have a reliable scorce for me to go to?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21580
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2165

Re: diagbox/lexia

Post by GiveMeABreak »

I'll send you a link shortly via Private Message.