No communication with EPB ecu

This is the place for all your Diagnostic related questions or advice.

Moderator: RichardW

TonyC
Posts: 3
Joined: 24 Jan 2020, 22:55

No communication with EPB ecu

Post by TonyC »

Good evening.

My 2009 C5 X7 will not release the electric parking brake, bleeping and displaying various messages, 'anti roll back faulty' , 'Handbrake faulty', 'hand brake not applied' etc.
I have diagbox but get the message 'no communication with the ecu' under secondary parking brake.
Does anyone have suggestions as to what to try next?
Thanks in advance
Tony

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21577
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2163

Re: No communication with EPB ecu

Post by GiveMeABreak »

Ok so what version of Diagbox are you running and have you first undertaken the Global Test?

TonyC
Posts: 3
Joined: 24 Jan 2020, 22:55

Re: No communication with EPB ecu

Post by TonyC »

Hello Marc,
My Diagbox is version v07.83 but I'm pretty naive about how to use it.
The global test had 2 items in red, headlight self adjusters (not sure if this is relevent as the car has hydractive suspension) and secondary parking brake
showing no comm with ecu.
I tried various routes in to read codes but nothing. The battery is good but as a precaution i had it on charge.
Cheers
Tony

TonyC
Posts: 3
Joined: 24 Jan 2020, 22:55

Re: No communication with EPB ecu

Post by TonyC »

Success....
Traced the problem to a dodgy earth connection.
Thanks for your input.
Till the next time.
Cheers
Tony

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 21577
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2163

Re: No communication with EPB ecu

Post by GiveMeABreak »

Glad that's sorted! Nicely done.