Citroen C5 RNEG to RT6

This unit is the MyWay system, also referred to as RNEG, made by Harman Becker.
Main Features: Also referred to as RNEG, the MyWay colour satellite navigation system, has SD card, integrated European mapping, live trafic information, voice guidance and graphics in 2D or aerial perspective & it features a Bluetooth® system (Bluetooth phone compatibility only - no Bluetooth Audio Streaming).

Moderator: RichardW

goggi10
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2017, 15:40

Citroen C5 RNEG to RT6

Post by goggi10 »

Finialy i have found emyway unit for 120 eur. But i need a new display right. Can you please point me which display do i need now (part number or some mark on display to identify the correct one). Ohh yes am going from Harmen B RT4 nav sistem to RT6 magneti M.

Thanks
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25505
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2855

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by GiveMeABreak »

You'll need the DG4 screen, part: 9804563180 for use with the RT6 (eMyWay)
goggi10
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2017, 15:40

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by goggi10 »

Hi,

I have to reopen this topic because i stumbled on Harmen Becker navigation which is showing all parameters as consumption and other data. How this is possible. Is it somhing which can be enable trw BSI. Thanks
Attachments
74021fa12434-1920x1080.jpg
User avatar
EDC5
Donor 2020
Posts: 1216
Joined: 01 Jul 2017, 21:48
x 104

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by EDC5 »

If you have the C5 then the consumption data is shown in your instrument cluster and it is not necessary to see it on the big screen too. You can enable it with lexia but it doesn't work properly due to the car already having the consumption data on a different screen.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25505
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2855

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by GiveMeABreak »

Also, please note that this can have a bad effect on your car because there are differences between the Peugeot and Citroen architecture and how they display the data as Elis says. If you try to enable this on the C5 you can cause all the dash lights to start flashing everywhere - I already had to help one member get it back to normal after he thought he bricked his car!
goggi10
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2017, 15:40

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by goggi10 »

OK so i need somone who know what can be enabled throw lexia for this. Also am missing USB option on this s**ty RNEG so does anybody know which USB BOX can be installed. Because i have found RNEG2 unit for 130 EUR but i can find display for it cheep so i need usb in this way. Thanks

Thx

EDIT OK i will not mess with LEXIA definitely :)
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25505
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2855

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by GiveMeABreak »

Sorry - I'm confusing myself - what I said is correct - but this again was for a C5 X7 where the person was trying to enable extra info on the colour display that is supposed to be displayed on the secondary dashboard colour display.

I forgot you have the Peugeot 307 and in the picture that is also a Peugeot - so the settings in this car may be correct to display the consumption data on the large colour screen.

Whatever you do, write down any settings before you change them and remember what section of Diagbox / Lexia you are in as there is no reset and no undo feature. :-D
goggi10
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2017, 15:40

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by goggi10 »

No you are absolutely right i have Citroen C5 X7 2012 and i will not mess with Lexia and enabling that kind of option so i dont mess everything. So do you probbubly know if usb box can work on RNEG Herman and Backer
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25505
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2855

Re: Citroen C5 RNEG to RT6

Post by GiveMeABreak »

Ok, so are you saying you don't have the USB socket in the armrest and no audio RCA sockets in the glovebox?

There is a part number for the USB socket that goes to the armrest, but no cable shown for this. To be honest there were so man issues with this system, including not being able to play MP3 files from the SD card (despite it saying so in the earlier manuals) that most people went direct to RT6 - but of course to do this you need the high res screen!