93 205 1.1 carb starting probs

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

daxydoggie
Posts: 3
Joined: 26 May 2005, 05:42

93 205 1.1 carb starting probs

Post by daxydoggie » 26 May 2005, 05:44

hi,
gota 93 205 1.1 carb, running ok, then suddenly wouldnt start.
changed plugs/leads/cap/rotorarm, still no start. took plug off to see spark, spark seen on 1st engine revolution, then nothing. swapped coil for new, same. it already has a new ingition module. I am stumped???? any ideas please!!!!!! Its for me missus!!!!

macaroni
Posts: 301
Joined: 24 Sep 2003, 13:35

93 205 1.1 carb starting probs

Post by macaroni » 26 May 2005, 15:32

Is the rotor arm going round?

daxydoggie
Posts: 3
Joined: 26 May 2005, 05:42

93 205 1.1 carb starting probs

Post by daxydoggie » 27 May 2005, 03:50

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by macaroni</i>

Is the rotor arm going round?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Yes

macaroni
Posts: 301
Joined: 24 Sep 2003, 13:35

93 205 1.1 carb starting probs

Post by macaroni » 27 May 2005, 13:12

OK then, what about power to the ignition module? If you have replaced and checked everything from there onwards, are you sure the ignition is getting power?

daxydoggie
Posts: 3
Joined: 26 May 2005, 05:42

93 205 1.1 carb starting probs

Post by daxydoggie » 27 May 2005, 20:22

Turned out it was the ignition module at fault.
Reason I didn't suspect it was
a) there was power to it
b) I got a hv dc reading from the centre ht lead
c) the module was just replaced 4 mths ago by previous owner/garage
after I replaced the obvious bits, gave it to my local garage who tested the module for me and said it was faulty. They also said it was bone dry, ie the last garage hadn't applied the silicone grease to the mating surface (which protects it from excess heat) and subsequently cooked it!!!!! Well I never!!!
Have you heard of anythong like that!

macaroni
Posts: 301
Joined: 24 Sep 2003, 13:35

93 205 1.1 carb starting probs

Post by macaroni » 28 May 2005, 12:31

Well my ignition module failed just after I had passed a line of 7 cars. I subsequently had to pull in and suffer monumental humiliation!
Did you get your money back from the original fitment?