DS5 Media Control

This is the Forum for all your DS Automobiles Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

Graham369
Donor 2024
Posts: 9
Joined: 25 Jul 2021, 11:53
x 2

DS5 Media Control

Post by Graham369 »

Hi don't know if you can help but my DS5 62 plate multimedia control switch has stopped working, the info screen is ok but not responding when using the control switch, could this be as simple as a blown fuse and if so where would I find that fuse, any guidance would be appreciated many thanks Graham
Last edited by GiveMeABreak on 15 May 2024, 09:36, edited 1 time in total.
Reason: Moved to DS Autos Forum
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 37801
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5828

Re: DS5 Media Control

Post by GiveMeABreak »

I've created a thread for you here, as I don't deal with technical issues via PMs as it says in my post signature footer. :wink: ↓↓↓↓↓↓

As for the issue, post your VIN so I know what system you are referring to. Please post your VIN in full without spaces - it will be automatically masked from public view after submitting your post & will only be visible to staff.
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc
Graham369
Donor 2024
Posts: 9
Joined: 25 Jul 2021, 11:53
x 2

Re: DS5 Media Control

Post by Graham369 »

Many thanks was struggling to find out how to start a thread regarding the problem! vehicle identification number is VF7**************[VIN obfuscated, can be read by forum staff] will continue to search the website for answers
Graham
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 37801
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5828

Re: DS5 Media Control

Post by GiveMeABreak »

No problem Graham.

Regarding the switch, are you referring to this control?
rt6 nav.png
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc
Graham369
Donor 2024
Posts: 9
Joined: 25 Jul 2021, 11:53
x 2

Re: DS5 Media Control

Post by Graham369 »

Hi yes that's the switch I've done the basics like making sure the contacts of the switch are clean and not stuck but still no joy! so any guidance would be much appreciated.
Many thanks for the forum fingers crossed here.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 37801
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5828

Re: DS5 Media Control

Post by GiveMeABreak »

Ok, so This is called the Telematic Navigator and it has a fuse in the BSI. The BSI is in the passenger glovebox (be very careful here as this is the main vehicle computer). It is Fuse F32, which I have shown in red below. It's a 10 Amp fuse and should be marked on the surrounding plastic of the BSI - but the position is clearly shown. You may need a torch.

Click Image to Zoom
F32 Navigator.png
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc
Graham369
Donor 2024
Posts: 9
Joined: 25 Jul 2021, 11:53
x 2

Re: DS5 Media Control

Post by Graham369 »

Hooray!! absolutely brilliant control switch now working, yes it was the fuse it hadn't blown just not seated properly, the car might be getting on a bit but it's still performing well.
What a great forum for French car owners lots of thanks.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 37801
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5828

Re: DS5 Media Control

Post by GiveMeABreak »

No problem, probably down to pot holes that are wrecking cars - enjoy!
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc
Graham369
Donor 2024
Posts: 9
Joined: 25 Jul 2021, 11:53
x 2

Re: DS5 Media Control

Post by Graham369 »

Just for info I've just donated to the site.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 37801
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5828

Re: DS5 Media Control

Post by GiveMeABreak »

Yes, thanks for your Forum Donation Graham - all helps towards the upkeep and keeps us free of ads and the like. Your membership has automatically upgraded now, so if you ever need any official part numbers, just put your request in this thread:

Citroen, DS Automobiles and Peugeot Official Part Number Requests
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc