absence of communication with ecu

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

lanlee666
Posts: 4
Joined: 15 Jun 2024, 04:59

absence of communication with ecu

Post by lanlee666 »

my car, peugeot 207 1.6 petrol. crank not start problem. I believe there is no power to the ecu. I notice the is no power at the f15/30a fuse also. maybe relate to ecu. what is possible sensor that cause the ecu no power. Thanks for any help
User avatar
darbuck
Donor 2023
Posts: 1094
Joined: 25 May 2014, 16:45
x 153

Re: absence of communication with ecu

Post by darbuck »

The fuse would cause it to have no power
Darren
wheeler
Posts: 7002
Joined: 21 Sep 2002, 19:07
x 766

Re: absence of communication with ecu

Post by wheeler »

Can you get comms/does the engine start if you give the fuse 12v.
Really need a wiring diagram to investigate further.
lanlee666
Posts: 4
Joined: 15 Jun 2024, 04:59

Re: absence of communication with ecu

Post by lanlee666 »

darbuck wrote: 15 Jun 2024, 07:32 The fuse would cause it to have no power
the fuse itself no power.
lanlee666
Posts: 4
Joined: 15 Jun 2024, 04:59

Re: absence of communication with ecu

Post by lanlee666 »

wheeler wrote: 15 Jun 2024, 11:46 Can you get comms/does the engine start if you give the fuse 12v.
Really need a wiring diagram to investigate further.
The engine still can crank but still no comm with ecu when I jump 12v to the fuse.
User avatar
darbuck
Donor 2023
Posts: 1094
Joined: 25 May 2014, 16:45
x 153

Re: absence of communication with ecu

Post by darbuck »

Ok sorry misunderstood your question there must be either a break in the cabling or possibly the ECU. Have you checked the wiring from the OBD port to the fuse box for continuity. Ideally you need a wiring diagram for this. If you don't have one perhaps ask In a new topic. It's hard to diagnose without knowing your wiring is good.
Darren
lanlee666
Posts: 4
Joined: 15 Jun 2024, 04:59

Re: absence of communication with ecu

Post by lanlee666 »

darbuck wrote: 16 Jun 2024, 08:44 Ok sorry misunderstood your question there must be either a break in the cabling or possibly the ECU. Have you checked the wiring from the OBD port to the fuse box for continuity. Ideally you need a wiring diagram for this. If you don't have one perhaps ask In a new topic. It's hard to diagnose without knowing your wiring is good.
thanks for the reply. I'm still looking for wiring diagram for this car on the net.