Windscreen wipers

This is the Forum for all your Citroen Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

Benita
Posts: 46
Joined: 10 Aug 2016, 20:31
x 4

Windscreen wipers

Post by Benita »

Hi all & a Happy New Year

Well it was for me until this morning.
Parked the van yesterday and the wipers were working fine.
Switched them on this morning, nothing.
Checked the fuse, F43, it is OK, so I presume it is the motor.
I know where it is but it is beyond my capabilities to remove it to check.
Is the anything else I can do or check?
Thanks in anticipation.

Benita
User avatar
mickthemaverick
Donor 2024
Posts: 13933
Joined: 11 May 2019, 17:56
x 6141

Re: Windscreen wipers

Post by mickthemaverick »

I know this sounds daft, but with the overnight drop in temperature down here in Herts there was some ice about this morning. Just check that your wipers aren't frozen to the screen!! :-D
I used to be indecisive, now I'm not so sure!
I used to ride on two wheels, but now I need all four!
Benita
Posts: 46
Joined: 10 Aug 2016, 20:31
x 4

Re: Windscreen wipers

Post by Benita »

Thanks Mick
We have not had any frost recently and I did lift the wipers off the screen to reduce any drag but still no action.
So it looks like my friendly mechanic is needed.
Thank you for your reply.
Benita
Benita
Posts: 46
Joined: 10 Aug 2016, 20:31
x 4

Re: Windscreen wipers

Post by Benita »

Just to advise, the problem is solved.
The motor was US.
My friendly mechanic fitted a new motor and rack.
All is now OK