Radio Station Logos

This is the Forum for all your Citroen Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

C3Dan
Posts: 2
Joined: 23 Apr 2021, 09:09

Radio Station Logos

Post by C3Dan »

Hi all , new to the Forum , not sure if this has been mentioned before , i have a 2018 Citroen C3 Flair how do i get Radio station logo's to appear on the screen ?

some are already there like Classic FM and a couple of BBC stations , after some digging it seems to be some sort of software , with Audi / VW you can upload a file to the car via USB , is this possible on the Citroen ?

looks so much better with the Logos on the screen , rather than an empty box

Online
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 23498
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2488

Re: Radio Station Logos

Post by GiveMeABreak »

No there's nothing you can do. The logos are dependent upon the station and I'm assuming of course we are talking about DAB. This may also depend on signal strength. Try re-scanning for radio stations at your current location to see if that will resolve it.

C3Dan
Posts: 2
Joined: 23 Apr 2021, 09:09

Re: Radio Station Logos

Post by C3Dan »

FM and DAB , my friends Audi can display every Logo , he had to download some software and put it in USB of his Audi , ill attach You Tube Link below , i just wondered if i could do this to the Citroen ...


Online
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 23498
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2488

Re: Radio Station Logos

Post by GiveMeABreak »

No - impossible. The PSA system software has nothing to do with the logos of radio stations as they are transmitted over the air.

Richard_C
Donor 2016
Posts: 522
Joined: 15 Oct 2011, 17:31
x 91

Re: Radio Station Logos

Post by Richard_C »

We also have a C3 Flair.

Logos pop up on some on FM, not DAB. Its a Peugeot/Citroen thing, C4 (which we also have), Cactus, Pug 2008, 3008 of same era etc. No DAB logos, you might get the odd one or two if you are lucky and the firmware you have recognises the station and has the logo built in. Unlike VAG where the logos can be added in, as others have said with PSA you can't. So it's not you, its not your particular car, its PSA not troubling themselves to support ICE very well. Not sure about the latest cars or of it works in other Countries.

Lots of other ++ with the car though - goes nicely.

( I can remmeber when a little bulb to illuminate the tuning dial on the LW/MW manual tune radio was a luxury, so I can live logoless)

Online
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 23498
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2488

Re: Radio Station Logos

Post by GiveMeABreak »

I tell you it would just be nice to get a few more decent stations here where I am - I can live without a logo, but even the few stations we do have often keep phasing out when we go under a tree!