Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

This is the place for all your Diagnostic related questions or advice.

Moderator: RichardW

ekjdm14
Donor 2020
Posts: 1820
Joined: Mon Jan 19, 2015 5:42 pm
x 205

Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by ekjdm14 »

Hi all, just recieved a PM about Lexia/DB usage & wondering if my kit will be able to do what's needed. The message reads-
Good evening, not sure if you can help I've refilled my dpf fluid tank Dispatch van 2013 and need somebody to help with resetting the ecu counter. Have tried with a snap on solus handset but it wouldnt communicate so Im hoping the proper kit might?
I'm currently running 7.57 but can update if needed, but main issue is I don't have the S.1279 module. Is this strictly necessary to reset the fluid counter on the above vehicle?

Thanks
User avatar
Paul-R
Donor 2020
Posts: 5369
Joined: Thu May 07, 2009 3:24 pm
x 777

Re: Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by Paul-R »

IIRC your interface isn't full chip and that might be relevant.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25121
Joined: Tue Sep 15, 2015 6:38 pm
x 2773

Re: Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by GiveMeABreak »

You may also need the S1279 add-on interface for commercials to read all the ECUs.
wheeler
Posts: 5112
Joined: Sat Sep 21, 2002 6:07 pm
x 290

Re: Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by wheeler »

The S1279 is not used on the Dispatch/Expert.
Only the Relay/Boxer & the Nemo/Bipper need this.
ekjdm14
Donor 2020
Posts: 1820
Joined: Mon Jan 19, 2015 5:42 pm
x 205

Re: Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by ekjdm14 »

Brilliant, that sounds hopeful. My kit ain't full chip but the fella works nearby so will give it a shot. Worst case is we can't get it reset.

Thanks all.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25121
Joined: Tue Sep 15, 2015 6:38 pm
x 2773

Re: Diagbox v7.57 and 2013 Cit. Dispatch...

Post by GiveMeABreak »

Yes, no Fiat influence on the Dispatch, so no need for the S1279 as Wheeler mentioned.