The submitted form was invalid. Try submitting again.

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

MikeT
Posts: 4809
Joined: 11 Jun 2007, 16:17
x 188

The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by MikeT »

About a week ago, I made and saved a draft post, which I later edited and posted, I started getting the error message "The submitted form was invalid. Try submitting again.". Clicking Submit again is always successful but this error pops up with every message I now make.

Whether the cause was due to the draft creation, I don't know but thought I'd include the info for reference.
User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7906
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 512

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by xantia_v6 »

This error can be caused by a number of things (it would be nice if the message were more specific). As it only appears to be affecting 1 user, and the board settings have not been changed recently, I will assume for now that it is not a configuration issue.

Try using a different browser, which will have a different site cookie.

Try logging out of the forum using the link at the top of the page and log back in.

At the bottom of each forum page you should find a link to delete all board cookies. Try that last.

Please report your findings.
Gibbo2286
Donor 2020
Posts: 5527
Joined: 08 Jun 2011, 18:04
x 1260

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Gibbo2286 »

This morning I replied to a post but the page just hung with the progress wheel rolling on and on, had to log out and come back later to continue, I just assumed it was a temporary hiccup, been fine since.
MikeT
Posts: 4809
Joined: 11 Jun 2007, 16:17
x 188

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by MikeT »

I'll let you know what I've tried and if the problem persists in due course.
User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 20443
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
x 1728

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by myglaren »

I saved a draft then attempted to post it with the same result as Mike.
Also, when I tried to post a screenshot, there was no submit button
Screenshot_2018-10-24 French Car Forum - Post a reply(1).png
Screenshot_2018-10-24 French Car Forum - Post a reply.png
User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7906
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 512

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by xantia_v6 »

I saved this as a draft, then loaded and posted it without issue. Steve, did you also have trouble with subsequent posts?
User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 20443
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
x 1728

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by myglaren »

xantia_v6 wrote:
24 Oct 2018, 20:01
I saved this as a draft, then loaded and posted it without issue. Steve, did you also have trouble with subsequent posts?


No. I was able to post the screenshots.

I wonder if it was the copied and pasted Ipsum Lorem text that upset it.
User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7906
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 512

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by xantia_v6 »

The content of the post should have no effect.

Each form (basically a page with a submit button) has a secret token in the button URLs which must match when the button is clicked. The tokens have a timeout of 1 hour. The server also checks that the token comes with the expected session cookie, so a bad cookie in the browser can cause the same symptoms.
User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 20443
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
x 1728

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by myglaren »

May have been over an hour Mike.
I was gassed at work and have been falling asleep at the keyboard all evening.