C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

This unit is the eMyWay system, also referred to as RT6, RNEG2, or WIPNAV+ for the Peugeot platform and made by Magneti Marelli.
Main Features: The eMyWay colour satellite navigation has high resolution mapping, Bluetooth Telephone & Audio Streaming supported profiles, USB support for Media files & CD

Moderator: RichardW

User avatar
leocitroen
Posts: 40
Joined: 11 Jan 2016, 15:07
x 5

C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by leocitroen »

Hello everyone,

I tried to find the answer through a variety of forums, but I did not succeed in this, so please help someone who can help. :?

I have C5 with eMyWay RT6 device, FW2.86, I tried to turn on, via the Mirascript, display monitoring water temperature and oil, tire pressure and consumption 1, 2 and current.
I was able to turn on an additional display, but I have it only shows consumption for Route1 and can not switch to the others.
When I press the wiper switch it switched on my radio or some combination, ie. the wiper switch works as well as the MODE button on eMyWay.
Has anyone had this problem and how I could solve ??

Thanks

User avatar
leocitroen
Posts: 40
Joined: 11 Jan 2016, 15:07
x 5

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by leocitroen »

P.S. I was able to include additional backgrounds.
The thing about 1.12 - "TRIP data" and set parameters 193 and 194, 195 .... successfully done, changed all the possible combinations of 1 and 2...
TRIP = 2, Trip2 = 2, also tried to put 1 singles and more ...
But unsuccessfully!

User avatar
leocitroen
Posts: 40
Joined: 11 Jan 2016, 15:07
x 5

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by leocitroen »

I apologize for posts in the column:

I also tried to change the option buttons on the steering wheel with through Mirascript:
"VMF / VCCF" 0 or 1 or 2 related to the button on steering wheel commands

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24382
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2667

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by GiveMeABreak »

Have you tried the resources on this link - seems it would be more helpful as you have installed Mirascripts on your system - there should of been a backup option so you could restore it if anything went wrong.
http://mira308sw.altervista.org/en/
Failing that, there may be at least one member on the Forum here with an RT6 that may be able to help - just wait a bit :-D

Actually - this guy had a similar issue:
http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/v ... hp?t=49225
Last edited by GiveMeABreak on 01 Feb 2016, 13:21, edited 1 time in total.

User avatar
leocitroen
Posts: 40
Joined: 11 Jan 2016, 15:07
x 5

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by leocitroen »

Yes, with the help of Mirascripta for RT6 from this site I tried.
Backup I have from the beginning, and now everything works OK, just I cannot browse the OBD display to route2, current, temp., etc...
I read probably 200+ pages on different forums about RT6 and Mirascripts before I ask a question here.
Thanks for the suggestion anyway.

vborovic
Locked user account
Posts: 1753
Joined: 31 Oct 2013, 18:07
x 18

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by vborovic »

Although RT6 is now a well known device, since there are some hardware differences in almost each unit, it's hard to expect that every one of them will behave the same as expected ... in my case, I never managed to enable the additional water/tyre pressure page, tried maybe 5-6 known routes to enable it, without success ... I've even talked with the script author about the problem, he too couldn't solve it (some other things regarding it were solved though), far to many possibilities, and it is all a trial/error loop until someone "accidentally" unlocks something and concludes what each option does (or doesn't) ...

User avatar
leocitroen
Posts: 40
Joined: 11 Jan 2016, 15:07
x 5

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by leocitroen »

Thanks for sharing opinions.
Yes, that's what I concluded by reading various forums.
Is it the same case with you that you have enabled OBD with only Route1?
And is it on your wiper switch behaves the same as the MODE button on eMyWay?

P.S. Also i can enable the display of air-con, but only with dashes, without any value..

vborovic
Locked user account
Posts: 1753
Joined: 31 Oct 2013, 18:07
x 18

Re: C5 X7_RT6 Mirascript TRIP problem

Post by vborovic »

The stalk button and the MODE button are giving same results in my case ... I don't understand why people are dead set to enable functions that aren't designed for their car in the first place ... the aircon page is for Peugeots that don't have separate air con controls/dials like the X7 has ... of course it won't work, since the RT6 is configured for a Citroen ... if you'd reconfigure the unit as a Peugeot car, you'd loose some other features ...