406 ABS Problem

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

johnway
Posts: 192
Joined: 13 Sep 2005, 02:59

406 ABS Problem

Post by johnway »

Hi everyone,
ABS warning light on, ABS fault displayed and diagnostic check showed near side rear sensor problem. Simple fix you might think - wrong !! I have had the sensor changed, visually inspected and cleaned the ABS ring, checked the wiring continuity, resistance and voltage at pins 8 & 9. All reads and appears normal but still the fault persists and diagnostic displays 0 mph from N/S/R- any pearls of wisdom out there please?
My chariots : 2002 Pug 406 110 HDI Executive Estate 138K
1995 Citroen AX 1.0 Debut 26K
I Blame it all on my Dad!! (Sadly had to give up driving & his 2nd BX) but Mum still has a C1.
RichardW
Forum Treasurer
Posts: 10994
Joined: 07 Aug 2002, 17:12
x 1035

Re: 406 ABS Problem

Post by RichardW »

Try the other side.... if it is reporting 'passenger side' then that is often the passenger side when thinking about a LHD car!!
Richard W
johnway
Posts: 192
Joined: 13 Sep 2005, 02:59

Re: 406 ABS Problem

Post by johnway »

An interesting idea RichardW thank you. I shall visually inspect and clean the other rear ABS ring then run this one past the "Peugeot Specialist" who changed the sensor and performed the diagnostic reads. All the best, John.
My chariots : 2002 Pug 406 110 HDI Executive Estate 138K
1995 Citroen AX 1.0 Debut 26K
I Blame it all on my Dad!! (Sadly had to give up driving & his 2nd BX) but Mum still has a C1.