Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

ashy90
Posts: 230
Joined: 22 Oct 2010, 13:51

Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by ashy90 »

My mums 56 plate Peugeot 207 keeps every so often beeping and coming up with rear lights defective. Sometimes I find a bulb has blown, other times all bulbs are working fine. In can be fine for ages and then start it all again. When I looked at it today it gave warnings for every single rear bulb on the left hand side rear light cluster being faulty. Yet, they all work fine?

I cant see any corrosion, loose connections etc. I can see what looks light a slightly burnt bit on the plug though. Any ideas what to do?
407iain
Posts: 65
Joined: 07 Dec 2012, 16:09

Re: Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by 407iain »

Might need a new earth. 407s suffer this issue.
2011 RCZ THP 200 GT
ashy90
Posts: 230
Joined: 22 Oct 2010, 13:51

Re: Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by ashy90 »

Where is the earth cable?
Peter.N.
Moderating Team
Posts: 11583
Joined: 02 Apr 2005, 16:11
x 1212

Re: Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by Peter.N. »

You should be able to run an extra earth wire to the body, if there are no screws handy, drill a small hole and fit a self tapper, grease it all well.

Peter
User avatar
Gibbo_Wirral
Posts: 183
Joined: 17 Jul 2013, 14:34

Re: Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by Gibbo_Wirral »

Have a read at this fix. The same problem plagues the 207.

http://www.407owners.com/docs/rearlightbulbsold.pdf
Peugeot Planet Diagnostics: Wirral, Merseyside, Lancashire, Cheshire, North Wales
BX
Posts: 476
Joined: 30 Oct 2009, 01:53
x 17

Re: Peugeot 207 repeated rear light cluster issue

Post by BX »

Had a big dose of this with a VW Caddy. Better still when it detects a fault it disconnects the power from that bulb and will not switch it on again until the offending light is turned off and back on again. Various tail lamps brake lights and front side lamps not working in a total random selection. In the end I gave a thorough clean to all the bulbs with steel wool and cleaned all the lampholders using wet and dry paper which I kept wet with wd40. I then sprayed al with said wd40. 6 months on all still good.