Diagbox question

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 28462
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 3478

Re: Diagbox question

Post by GiveMeABreak »

Ok, so in that case, pop your VIN up (automasked on post submission) so I can check what you are supposed to have equipment wise and I'll see if I have anything on this.
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

VIN VF3**************[VIN obfuscated, can be read by forum staff]
Thanks!
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 28462
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 3478

Re: Diagbox question

Post by GiveMeABreak »

Ok, so your configuration shows that there is no hands free unit and no independent telematics unit fitted, which would explain that if the BSI has been configured to look for one, then it will throw a wobbly when it can't communicate with it.

As for corrective action I will be sending you a PM shortly.
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

👍
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

Can you tell me what equipment it DOES have?
Thanks.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 28462
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 3478

Re: Diagbox question

Post by GiveMeABreak »

PM Sent
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 28462
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 3478

Re: Diagbox question

Post by GiveMeABreak »

Great, leave it with me and I'll contact you when I've gone through everything.
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

U0141.jpg
I will check again today but I do seem to have got rid of ALL BSI errors. However, I am still getting engine management light on and error U0141 in the engine ECU.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 28462
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 3478

Re: Diagbox question

Post by GiveMeABreak »

Here's that fault code, but I think you mean U0140:
Fault Code: U0140
Description of Fault: Intersystems CAN: Absence of communication with the BSI ECU. Faults in communication between ECUs on the CAN network. Fault is triggered when at least one of the following conditions must is fulfilled:
  • - Ignition switched on
  • - Engine running
Warning lamp MIL will be triggered
Conditions for Fault to clear: Driving for 5 minutes
Downgrade Modes whilst Fault is active:None Apparent
Symptoms:
  • Jerking/stalling
  • Starting problem
  • Lack of power
Suspect Areas:
  • Engine ECU
  • Intersystem CAN network
paddypaws77
Posts: 24
Joined: 27 Mar 2022, 08:50

Re: Diagbox question

Post by paddypaws77 »

Yes, sorry, U0140.
Fault doesn't clear on it's own. Fault appears again as soon as I clear it, takes a while to put the MIL back on again but Diagbox reads it. I just need to clear it, start and stop the car, and it's back.
Everything on the car appears to work perfectly fine and the engine runs really well.
:?: :?: :?: