dpf adative reset

This is the Forum for all your Peugeot Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24375
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2666

Re: dpf adative reset

Post by GiveMeABreak »

Ok, so just be aware that sometimes the clone interfaces may get deactivated when connected up to PSA servers - I'm hoping it won't but it has been known - did you download your Diagbox software direct from Peugeot? If you did then you should be ok.

Let us know how you get on.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

hi to all
no i did not download from peugeot i bought a intrface off the internet and the diagbox v9.68 and v9.91 came with it it works on vmware virtual machine
david

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24375
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2666

Re: dpf adative reset

Post by GiveMeABreak »

Ok, so this is what I was referring to. These are 'modified' versions of Diagbox that have been altered from the originals for the likes of the public to use and may be detected as such when you try and connect up with your purchased token to PSA servers to do the additive reset.

I can't confirm this of course, but just be prepared in case.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

hi to all
a friend is calling tomorrow and he works in bassets as a citroen mechanic and he will be bringing his citroen diagnostic tool with him now his tool only does citroen will it work on a peugeot as i see it they may be the same company and parts will be used on citroen and pugeot but is the diagbox software the same
david

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24375
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2666

Re: dpf adative reset

Post by GiveMeABreak »

If he is using Diagbox, then yes it will be fine for diagnostics and repair procedures as Diagbox contains the software for both brands. The only thing I can think off is whether if he needs to log onto the servers whether his log in will also work for Peugeot - but he made not need to if he can get it to work without.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

hi to all
the citroen technition did not turn up so i tried to do the diagnostics my self again but i can not reset the dpf tank volume or clear faults or prime the dpf tank what is the correct procedure and has anyone got the pdf diagbox operators manual hear are the codes
EDC 17C 60
P1434 96 00

PADDGO 11 UDS
B2EBO 7B
DAVID

wheeler
Posts: 4967
Joined: 21 Sep 2002, 19:07
x 261

Re: dpf adative reset

Post by wheeler »

GiveMeABreak wrote:
12 Jul 2021, 16:54
If he is using Diagbox, then yes it will be fine for diagnostics and repair procedures as Diagbox contains the software for both brands.
That is correct for cracked versions of diagbox but the genuine one needs separate licenses for each brand so unless the Citroen dealer has paid for the Peugeot license it wont have it.
You can however just manually input an equivalent Peugeot model to get offline functionality.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

hi to all
i have had no luck so far so i phoned h phillips llanelli and they are fully booked for the next 2 weeks
so i have a psa account and i bought 2 tokens and downloaded diagbox installed whent ok but it does not reconize the interface where can i buy a dealer interface i have emailed peugeot 2 asking to purchase a interface but no reply can any one help
david

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24375
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2666

Re: dpf adative reset

Post by GiveMeABreak »

You can't David - they are not available to the public - even the dealers lease the equipment and that costs thousands. I've replied to your PM in answer to your other questions.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

hi to all
thank you marc for your help and info now with the dpf system not working can i still use my 3008 and will it cause any damage or does it only affect the emissions
david

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24375
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2666

Re: dpf adative reset

Post by GiveMeABreak »

Like I said in my other reply in your private message, and repeated here for the benefit of others. If the engine ECU is not aware that the additive system has been reset then it may well continue to put warning messages up and the service light on until it is reset.

There may come a point where if the warning is ignored and it is not reset then it may go into limp home mode and reduce engine performance to protect the emission system.

So as I suggested try not to use the car until you can get it into the dealer for a reset, but if you do, try and keep the journey long to give the car a chance to warm up and do a natural regeneration. But I would really limit journeys until you can have it reset.

david2000
Posts: 23
Joined: 26 Sep 2016, 01:05
x 1

Re: dpf adative reset

Post by david2000 »

thank you marc understood