Failing to install Diagbox

This is the place for all your Diagnostic related questions or advice.

Moderator: RichardW

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

My next hurdle now...

Restart load diagbox and it does this...

20201211_114614.jpg

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

It's ok now..

It just took a long time lol

Next issue....

The communication card is incorrectly installed the tool mist be restarted...


Is this because I'm not physically connected to a.car..?

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 11309
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 1245

Re: Failing to install Diagbox

Post by Hell Razor5543 »

Sometimes that happens. Unplug the USB cable, plug it back in, and restart that tool (you don't normally need to restart the whole application).

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

Ok. I'll try later off out.. I'll try it connected to a car later. I have a choice lol peugeot 207 or a c5 mk.2 before it leaves me..

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 22585
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2336

Re: Failing to install Diagbox

Post by GiveMeABreak »

citroenxm wrote:
11 Dec 2020, 12:15
Well ffs ... I'm pleased to say it was the netbook at fault.. using this toshiba and it's now working and installing the full files.

Sorry for the hassles yesterday..

Ill update this again once I know I'm up and running fully but I'm further ahead then I was yesterday..

Its xp.. and dedicated for diagnostic so I'm not too worried about antivirus..

Image
Yaay one step further...
Don't forget to back up your licence file (refer to instruction sheet) after the installation Paul.

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

Oh.. you got me there marc .

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 11309
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 1245

Re: Failing to install Diagbox

Post by Hell Razor5543 »

The instructions do tell you to take a copy of the BIN folder.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 22585
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2336

Re: Failing to install Diagbox

Post by GiveMeABreak »

citroenxm wrote:
11 Dec 2020, 13:43
Oh.. you got me there marc .
It's all detailed in my post here Paul:

viewtopic.php?t=59806

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

Ok new problem.. I dont have an interface driver... and when I run installer diagbox interface drivers program it wants a password...
16077003753674114667195831339151.jpg

Next... .lol

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

Right really getting pissed off worg this now..

This diagbox is.really complete s**t.. I hated it 10 years ago still do...

I've got the apparently latest actia driver.now installed for the interface.. I've tried all three usb ports.. windows sees it.. but pp2000 and lexia dont.. I get this in pp2000
16077050460617779264861783003250.jpg

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 22585
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2336

Re: Failing to install Diagbox

Post by GiveMeABreak »

Paul - that is asking for you to connect the cables from the VCI to the Diagnostic port on the car - and from here it looks like you're in the kitchen!

That screen is not Planet 2000, you are still in Diagbox. It usually only switches to the correct programme (Lexia / PP2000) for cars 2007 and earlier, when it detects the vehicle. If you are in the car and have some fancy car seat covers, then unplug the VCI, wait a bit then plug it back in. Is the green light on the VCI switched on?

citroenxm
Posts: 7888
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 33

Re: Failing to install Diagbox

Post by citroenxm »

Yea it's still not talking to the 2007 1.4 petrol 207 (hand held does) or 2008 1.6 hdi 207..

So I'm not convinced on the interface being new enough..

It doesnt auto detect the cars and when I force in ecus dont reply..

wheeler
Posts: 4640
Joined: 21 Sep 2002, 19:07
x 212

Re: Failing to install Diagbox

Post by wheeler »

Just adding onto this, i was using the Lexia function on Diagbox the other day on a mk 2 Berlingo. Cant remember if i have ever used the Lexia function on this install or not but when it switched over to Lexia it was in all in French??
The diagbox side of things is still in English Dont remember a seperate choice of langauge when installing it. Anyone else had this issue, Im guessing you cant change it without a full re install?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 22585
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2336

Re: Failing to install Diagbox

Post by GiveMeABreak »

I think for Lexia, youhave to go into the "C:\APP\LEXIA\EXE\" and change multiple settings in the langue.ini file and also the "C:\APPLIC\LCTLEX3\" Dico.txt files replacing the existing language code with the GB part as in: Dico=THELEXGB.DBZ.

I can't remember as it was years ago now - but mine has always adopted the language installed with DB. I think this normally happens when legacy standalone versions of Lexia have been left / not removed befoire a new DB install. It's one of the reasons why the registry needs to have all the orphan entries removed with the cleaner after uninstallation.

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 11309
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 1245

Re: Failing to install Diagbox

Post by Hell Razor5543 »

There are, in the instructions, a few lines to edit a specific file. This starts with step 17 (of the instructions I sent you).