2009 C5. New owner,some issues

This is the Forum for all your Citroen Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

elcustardo
Donor 2020
Posts: 62
Joined: 05 Feb 2018, 11:13
x 8

Re: 2009 C5. New owner,some issues

Post by elcustardo »

I dont think its any part thats missing. Though there is a washer on the top panel where the oil label is.
Simply a moulded part of some sort that guides the cable.
Typically even on 2nd hand bumpers etc its the bit nobody seems to photograph

elcustardo
Donor 2020
Posts: 62
Joined: 05 Feb 2018, 11:13
x 8

Re: 2009 C5. New owner,some issues

Post by elcustardo »

Well I'm an absolute plum.
Finally got round to finishing off the dashcam wiring and putting the car back together.
Put the slow opening plunger on the glovebox lid and as I went to put it to the opening my bad knee twinged. I jerked and snapped the plunger legs.
So I need to source a replacement!

While Im on. Something I noticed is my eco mode is quite fierce and cuts in after a couple of minutes of no engine radio use.
I saw reading around its the BSI that controls this vs my old Picassos hard 20 minutes.
The car had a long run 2 days ago (100mile+ mercy food run for a self isolating family member) as I had originally put it down to the car not getting used/charged.
Is this a sign the battery is getting on? Car starts fine.

User avatar
Paul-R
Donor 2020
Posts: 4153
Joined: 07 May 2009, 16:24
x 426

Re: 2009 C5. New owner,some issues

Post by Paul-R »

Battery could be due for replacement but even with a new battery the Eco mode kicking in early is a well known "feature".

If you have a Diagbox you might consider Marc's fix. See viewtopic.php?t=60776

elcustardo
Donor 2020
Posts: 62
Joined: 05 Feb 2018, 11:13
x 8

Re: 2009 C5. New owner,some issues

Post by elcustardo »

Spent a fortune recently so I'll put a battery on the list to do before the cold weather kicks in.
I see I can get a decent 74Ah 750A battery for sub £100