Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

This unit is the eMyWay system, also referred to as RT6, RNEG2, or WIPNAV+ for the Peugeot platform and made by Magneti Marelli.
Main Features: The eMyWay colour satellite navigation has high resolution mapping, Bluetooth Telephone & Audio Streaming supported profiles, USB support for Media files & CD

Moderator: RichardW

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

At the moment the version of my interface is 4.3.3 and I am using diagbox 7.57. The diagbox is unable to detect the VIN. Please help me sort this out.
Attachments
20200405_162824.jpg

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

AlamSAsif wrote:
05 Apr 2020, 13:10
Hi. Received the unit and connected it. It powered on and it keep beeping. Its because of the VIN not configured I think. The firmware is 2.80. I will connect my pc and try to update the VIN code fist and see if it works. Will update after that because I think need more configuration as well because the Hybrid information is not showing on the display. Thanks
Image
Yes - if you have Firmware 2.80 - I strongly suggest you leave it at that! Get all the options working. I would not update it to 2.86 as it is a well known fact that it will reset the Head Unit again and you will be back to square one. It will go into secure mode and will require the dealer (an expensive diagnostic session) or Mirascripts to rectify - as it can't be configured with Diagbox.

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

Thanks for your reply. Any suggestion regarding the issue with my diagbox. Thanks

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

Hi. I manage to change the VIN code in new unit using diagbox. Please guide me the other settings I need to put into my car. Thanks.

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

The current settings of donor unit are as follows:
Attachments
Other Functions-2.JPG
Other Functions-1.JPG
Customer Options.JPG
Audio Functions.JPG

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

Ok, that's great, leave it with me and I'll sort something out for you in the morning. :)

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

Actually, had time to scan through and these are the areas I think you need to change:

Preferred SID (Automatic TMC Station): Set to UK
Auxilliary Audio Input: Present
Auxilliary Video Input: Missing / Absent
Video Input from Reverse Camera: Missing / Absent
Parking Aid: Rear Only

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

Thanks Marc. Is there any setting for the Hybrid information? In my old unit it shows the Hybrid info when press mode button. It shows the battery charging or not and if car is running on zero emmition. Thanks

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

I can't help you with that I'm afraid - there are no obvious options from the areas you posted - but I suspect this data will come from the BSI or one of the specific ECUs that handles the Hybrid element. This would be typical data that is normally updated from PSA's servers, so you may need to bite the bullet on this one and ask them to download the configuration file from your VIN - this should then correct the missing data.

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

OK Mark. Thanks for your help. I will see the options in BSI. Thanks Shah

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

Ok, good luck.

User avatar
Paul-R
Donor 2020
Posts: 5312
Joined: 07 May 2009, 16:24
x 756

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by Paul-R »

Slightly off topic - why should the MW have to be deactivated if the vehicle is all electric or hybrid? Could it be because the electric motor and associated electronics pump our so much electronic interference that it would be unusable I wonder?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

AlamSAsif wrote:
08 Apr 2020, 00:26
Thanks Marc. Is there any setting for the Hybrid information? In my old unit it shows the Hybrid info when press mode button. It shows the battery charging or not and if car is running on zero emmition. Thanks
I didn’t mention the AM waveband option also had to be deactivated too - as I thought that was self explanatory in the notes on the right, but Paul reminded me to make sure you set that to deactivated.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 24372
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2665

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by GiveMeABreak »

Paul-R wrote:
08 Apr 2020, 12:39
Slightly off topic - why should the MW have to be deactivated if the vehicle is all electric or hybrid? Could it be because the electric motor and associated electronics pump our so much electronic interference that it would be unusable I wonder?
Yes Paul - the electromagnetic noise from the electric motor can interfere with the reception, but nothing more clandestine than that. It just creates a lot of static feedback rendering it pretty much useless.

AlamSAsif
Donor 2020
Posts: 37
Joined: 28 Feb 2020, 00:18
x 1

Re: Peugeot 3008 Hybrid RT6 not booting.

Post by AlamSAsif »

Thanks Paul and Mark.