lexia 3

This is the Forum for all your Citroen Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7374
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 406

Re: lexia 3

Post by xantia_v6 »

I have only used it on a 308, but i think that the 308 has the same bus configuration as the C5 X7

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

The issue is not the software version of Diagbox, it is to do with the quality and type of hardware used in the VCI. Some of the clones do not contain all the hardware components needed to work with later full CAN vehicles and later electronics like the C5 X7.

It's all covered in the dedicated thread here:
viewtopic.php?f=3&t=46686&p=506162&hili ... or#p506162

barbrady
Posts: 43
Joined: 27 Mar 2017, 18:58
x 1

Re: lexia 3

Post by barbrady »

The not working means cannot see the car, or only not working properly. So if possible to try the used one, can I realize this is okay for me or not?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

I'm not sure I understand your question. There are several possibilities, but if the hardware is missing essential components then it will not talk to the car ECUs (computers) of which there are over 20 of these in the X7.

If the VCI cannot communicate with the ECUs then you cannot do anything and it will be a waste of money. All we can advise is the kits sold by easydiagnostics are full chip latest revision models.

barbrady
Posts: 43
Joined: 27 Mar 2017, 18:58
x 1

Re: lexia 3

Post by barbrady »

Sorry, one question mark missing. So, The not working means cannot see the car, or only not working properly?
But your answer is clear. If I can try, probably I will see that good or not for me.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

Well both really - the non full-chip kits might see the car, but won't be able to interrogate the ECUs. If it cannot talk to the ECUs. then there is nothing that you can effectively do with the kit. You can't make any changes or run diagnostics as it won't read the BSI or the other ECUs, so the same thing in effect.

barbrady
Posts: 43
Joined: 27 Mar 2017, 18:58
x 1

Re: lexia 3

Post by barbrady »

Which OS recommended if I want to use Docbackup and Lexia? XP? Or also win10 okay? 32 bit or 64?

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

Stick to a 32 bit OS for more compatibility with older cars re Lexia. Lexia is a 16 bit application and won't run on a 64 bit OS unless running under a 32 bit OS installed on a Virtual Machine.

It's all here: search.php?keywords=16+bit&t=46686&sf=msgonly

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 10486
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 983

Re: lexia 3

Post by Hell Razor5543 »

When I fire up my Lexia (running on a notebook running Windows 7 32bit Starter) it used to say (and may still) "Do not install Windows 10". I take that to mean that either the Lexia or Diagbox (or both) have compatibilities issues with Windows 10.

User avatar
Mandrake
Posts: 8142
Joined: 10 Apr 2005, 17:23
x 305

Re: lexia 3

Post by Mandrake »

Hell Razor5543 wrote:When I fire up my Lexia (running on a notebook running Windows 7 32bit Starter) it used to say (and may still) "Do not install Windows 10". I take that to mean that either the Lexia or Diagbox (or both) have compatibilities issues with Windows 10.

Tell that to Microsoft - back when they were upgrading users machines to Windows 10 without consent, even if they clicked the close button of the window trying to talk them into Windows 10! :twisted:

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 10486
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 983

Re: lexia 3

Post by Hell Razor5543 »

I know of somebody who left their laptop on while it was doing something (and they were AFK for a long while). When they got back their laptop was crippled, and 18 months work was irreversibly corrupted (and no backup, as they had never lost any work before). Microsoft had, at that time, been so certain EVERYBODY would want Windows 10 when offered it that their installation system would install Windows 10 UNLESS you clicked on NO within a short countdown.

barbrady
Posts: 43
Joined: 27 Mar 2017, 18:58
x 1

Re: lexia 3

Post by barbrady »

So the win7 32 bit is good. Also for docbackup?

Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 10486
Joined: 01 Apr 2012, 09:47
x 983

Re: lexia 3

Post by Hell Razor5543 »

I haven't tried it for Docbackup (or Sedre) as I only use my notebook for the Lexia, and my main PC for Docbackup.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

barbrady wrote:So the win7 32 bit is good. Also for docbackup?

Yep Winn7 is good, get it fully patched, it watch your browser, IE V9 or 10 is good, but V11 contains code that won't work with DocBackup or Sedre.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 20347
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2004

Re: lexia 3

Post by GiveMeABreak »

Paul-R wrote:
GiveMeABreak wrote:They will give members of the Forum a discount ...
The last two forum members to purchase off them didn't get a discount. I think maybe we should stop saying this for the time being.

I've now edited their original post on this matter, as they have not responded to us regarding any offers for members, after having plenty of opportunity to do so. Thanks for advising us of the inconsistency.

viewtopic.php?f=3&t=46686&p=507317#p507317