No Satellites Issue

This unit is the MyWay system, also referred to as RNEG, made by Harman Becker.
Main Features: Also referred to as RNEG, the MyWay colour satellite navigation system, has SD card, integrated European mapping, live trafic information, voice guidance and graphics in 2D or aerial perspective & it features a Bluetooth® system (Bluetooth phone compatibility only - no Bluetooth Audio Streaming).

Moderator: RichardW

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 17736
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 1652

Re: No Satellites Issue

Post by GiveMeABreak » 07 Aug 2019, 22:16

No worries, the head unit is easy to take out, you just need the 4 flat blade keys to remove it. Might be worth doing to a) check the blue GPS connector isn’t loose, or b) to bypass the GPS cable to rule that out.

Dazzaneal
Posts: 11
Joined: 07 Aug 2019, 10:06
x 1

Re: No Satellites Issue

Post by Dazzaneal » 09 Aug 2019, 07:16

Last night on motorway where there were no buildings I got 4 satellites so I’m defo now thinking antenna :) will test with temp and return a verdict in a few weeks :)

Dazzaneal
Posts: 11
Joined: 07 Aug 2019, 10:06
x 1

Re: No Satellites Issue

Post by Dazzaneal » 13 Aug 2019, 14:49

Final update new antenna has arrived instant 8 satellites this is the antenna https://www.ebay.co.uk/itm/Clarion-all- ... 6946453006

Plugs into the plug in the roof lining so no radio out going to order new sharks fin just for originality thanx for all the help and advice Marc

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 17736
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 1652

Re: No Satellites Issue

Post by GiveMeABreak » 13 Aug 2019, 15:21

No worries - at least the head unit wasn't toast and an aerial or 2 is a lot less expensive!

Xantippa
Posts: 406
Joined: 05 Feb 2012, 16:51
x 13

Re: No Satellites Issue

Post by Xantippa » 06 Dec 2019, 20:08

I just noticed that I have this issue too. Position on map was wrong, and no height available. Did factory reset and after that there´s no position on map at all. Earlier this week MyWay rebooted once while I was driving to work. It restarted quickly and radio worked fine after that. Might be somehow fried HU I´m afraid...

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 17736
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 1652

Re: No Satellites Issue

Post by GiveMeABreak » 07 Dec 2019, 02:09

Don't forget that after a reset, or restart, it can take driving around for 3 miles to get correct positioning:

From the last page:
viewtopic.php?p=615684#p615684

...and make sure you've done the mod to uncheck synchronise date / time with GPS option.

Xantippa
Posts: 406
Joined: 05 Feb 2012, 16:51
x 13

Re: No Satellites Issue

Post by Xantippa » 07 Dec 2019, 08:38

I did drive about 20km after reset. It´s not even possible to synchronise with GPS, it´s grayed out (and it wasn´t checked earlier).

I guess it´s the Joying way then... BTW, what is the part number for that "empty box" that is installed in the place of radio with SMEG? I tried to look at it in the service.citroen, but couldn´t find.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 17736
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 1652

Re: No Satellites Issue

Post by GiveMeABreak » 07 Dec 2019, 21:49

There's a combination of different side fascia plug modules (volume + / -) etc that replace the ones that are there in the central console and a combination of cubby hole and push to open / close storage.
cubby.PNG

Xantippa
Posts: 406
Joined: 05 Feb 2012, 16:51
x 13

Re: No Satellites Issue

Post by Xantippa » 07 Dec 2019, 23:01

it´s 98120802ZD I guess.

Xantippa
Posts: 406
Joined: 05 Feb 2012, 16:51
x 13

Re: No Satellites Issue

Post by Xantippa » 29 Dec 2019, 19:16

GPS came back after 2 weeks on a longer journey (after 100km constant driving). Today radio died and only cd-player works.

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 17736
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 1652

Re: No Satellites Issue

Post by GiveMeABreak » 29 Dec 2019, 19:31

Bad news Marko...