Heater not working in Saxo 1.5sxd

This is the Forum for all your Citroen Technical Questions, Problems or Advice.

Moderator: RichardW

compbuild
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2004, 23:36

Heater not working in Saxo 1.5sxd

Post by compbuild » 24 Aug 2004, 13:16

Hi guys,
The blow heater isn't working in my girlfriends Saxo 1.5sxd, What is the problem likely to be, anyhting I should be checking before taking it into a garage?
Thanks

Jon

Post by Jon » 24 Aug 2004, 13:51

This is quite common on the Saxo range. Provided the fuse etc is OK you can test the heater motor by disconnecting it and putting a live feed to it. If it works then the fault is usually with the Ignition switch, which has become overloaded and will need replacing.

compbuild
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2004, 23:36

Post by compbuild » 24 Aug 2004, 15:22

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Jon</i>

This is quite common on the Saxo range. Provided the fuse etc is OK you can test the heater motor by disconnecting it and putting a live feed to it. If it works then the fault is usually with the Ignition switch, which has become overloaded and will need replacing.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Do you mean the ignition switch to start the car?

wheeler
Posts: 3768
Joined: 21 Sep 2002, 19:07
x 78

Post by wheeler » 24 Aug 2004, 23:04

no need to replace the ignition switch. check this thread - http://www.andyspares.com/discussionfor ... ion,switch

compbuild
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2004, 23:36

Post by compbuild » 25 Aug 2004, 13:10

Thanks Wheeler, the thing is the fans are working but there is no heat coming out, the rear window heater isn't working though maybe I should gave this a try, is it easy enough for a complete beginner to attempt

wheeler
Posts: 3768
Joined: 21 Sep 2002, 19:07
x 78

Post by wheeler » 25 Aug 2004, 23:23

if the blower motor still works then i doubt this is the problem.
is there plenty of coolant in the system ? have any of the cables on the mixer flaps come off ?

compbuild
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2004, 23:36

Post by compbuild » 26 Aug 2004, 15:31

Where are the mixer flaps?

compbuild
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2004, 23:36

Post by compbuild » 27 Aug 2004, 13:55

Anyone know where the mixer flaps are?