Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

Post Reply
User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13249
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Katzenellen Bogen by the Sea
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 218,400
x 170

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by myglaren » 12 Jun 2017, 18:54

GiveMeABreak wrote:
12 Jun 2017, 18:24
And those awful IBM Thinkpads with the Swanvesta matchstick stuck in in the keyboard :roll:


Never seen the IBM one but one of my sons had either a Dell or Lenovo with one and it seemed OK.










ib
0 x
________________________________
Sent via Heliograph from the other side of the mountain

Steve

Jackie Evancho...Divine!

ekjdm14
Posts: 1367
Joined: 19 Jan 2015, 18:42
Location: Congleton
My Cars: '95 Xantia 1.9D automatic - 97k/150k on replacement engine
'97 Xantia 1.9TD manual - 136k
'02 206 Style 1.4HDi - 101k now and still plodding along
'91 Ford Escort 1.6i Cabriolet - 106k
('96 ZX 1.9TD Elation - 95k sadly missed, '94 XM 2.0i SX estate/auto - 160+k, not missed so much)
x 111

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by ekjdm14 » 12 Jun 2017, 19:14

GiveMeABreak wrote:
12 Jun 2017, 18:24
And those awful IBM Thinkpads with the Swanvesta matchstick stuck in in the keyboard :roll:


Yuck, not keen on those myself.

Just for the record, I'm just accessing via iPod at the moment in Safari browser, things look a bit weird as far as fitting in the screen, I have to scroll left and right to see the whole page & when I clicked notifications on the right, the drop down box appeared on the left so I had to scroll back again to read it... Not sure how to clear the cache on this but will try that when I work it out :)
0 x
'96 ZX Elation 1.9TD
'94 XM
'00 206
'98 406

'95 Xantia LX 1.9D(n/a) auto, Black, 97k miles ("new" engine on 150k)
'97 Xantia Desire 1.9TD manual, White, 136k (new project)
'02 206 Style 1.4HDi, Mercury Grey, 101k miles

wurlycorner
Posts: 943
Joined: 30 Oct 2012, 23:37
Location: Chelmsford, Essex
My Cars: Lots of CXs...
A Xantia...
Lots of Prelude's...
And a Sunny.
x 19

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by wurlycorner » 12 Jun 2017, 19:58

Looks awful on opera desktop on my phone.
The user pane isn't showing on the left of a post, it's showing as a full width pane above the message.
Image
Last edited by wurlycorner on 12 Jun 2017, 20:06, edited 1 time in total.
0 x
--
Iain.

2x '85 CX GTi Turbo s1 (metallic blue and green)
2x '85 CX GTi Turbo s2 t1 (metallic silver and grey)
'88 CX GTi Turbo s2 T2 (metallic light blue)
CX DTR T2 Safari (silver)
'96 Xantia Activa (Black)
'01 C5 2.0 HDi LX Estate (Blue)

User avatar
white exec
Moderating Team
Posts: 1785
Joined: 21 Dec 2015, 13:46
Location: Sayalonga, Malaga, Spain
My Cars: 1996 XM 2.5TD hatch, 2003 RAV4.2 D4D
previously 1989 BX19RD, ZX 1.9D auto, Xantia 1.8i auto
x 207

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by white exec » 12 Jun 2017, 20:01

Clearing cache/history on iPad (Safari) did the trick ok, in getting rid of the spurious drop-down menus.
Doing the same on a PC (Win7, Chrome) didn't, even after a restart. However, Ctrl+F5 sorted it, so now looking good.
Thanks for all the hard work, Mike.
0 x
Chris

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4268
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 96

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by xantia_v6 » 12 Jun 2017, 20:39

wurlycorner wrote:
12 Jun 2017, 19:58
Looks awful on opera desktop on my phone.
The user pane isn't showing on the left of a post, it's showing as a full width pane above the message.
Image
I can reproduce this behaviour, also with Firefox and Chrome browsers on Android, but only when they are configured to request the desktop site.

It appears that this is the current behaviour of phpBB 3.2.0, I will look for a workaround, but in the meanwhile, it is easier to use the mobile agent mode.
0 x

wurlycorner
Posts: 943
Joined: 30 Oct 2012, 23:37
Location: Chelmsford, Essex
My Cars: Lots of CXs...
A Xantia...
Lots of Prelude's...
And a Sunny.
x 19

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by wurlycorner » 12 Jun 2017, 21:00

Ta - Mobile mode is a pain, because it doesn't have all the features (no pm button, none of the user profile info shown etc.) and it means swapping mode back forth every time I want to swap tabs to another site (generally I hate mobile versions of websites, much prefer desktop views/features, so use that on everything else).
0 x
--
Iain.

2x '85 CX GTi Turbo s1 (metallic blue and green)
2x '85 CX GTi Turbo s2 t1 (metallic silver and grey)
'88 CX GTi Turbo s2 T2 (metallic light blue)
CX DTR T2 Safari (silver)
'96 Xantia Activa (Black)
'01 C5 2.0 HDi LX Estate (Blue)

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4268
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 96

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by xantia_v6 » 12 Jun 2017, 21:36

ekjdm14 wrote:
12 Jun 2017, 19:14
Just for the record, I'm just accessing via iPod at the moment in Safari browser, things look a bit weird as far as fitting in the screen, I have to scroll left and right to see the whole page & when I clicked notifications on the right, the drop down box appeared on the left so I had to scroll back again to read it... Not sure how to clear the cache on this but will try that when I work it out :)

It sounds like the browser cache again. I did test on an iphone 4, and the format seemed OK.
If you are sure that you have cleared the cache, give more details of the ipod model.
1 x

User avatar
van ordinaire
donor 2017
Posts: 1016
Joined: 23 Jun 2015, 14:45
Location: Live & work in London but weekend in Devon (or do I now live in Torbay & work in London?)
My Cars: Citroens:-
'81 2CV Club (quietly sleeping in a parallel universe)
'05 (yes, really) C15
others:-
'96 Jeep Cherokee (n.b. has some Renault heritage) - the "parts car"
'99 Jeep Cherokee Orvis - the green one
'97 Jeep Cherokee Limited - the red one
'98 Cadillac STS (named after a Frenchman, remember)
'99 Cadillac STS
& numerous what might be described as abandoned projects!
x 89

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by van ordinaire » 12 Jun 2017, 22:59

Must just be me that wishes you'd left well alone; just too much effort for no discernable benefit.

Oh well, just have to see how it works out - but can't say I'm wildly optimistic.

At least that post worked AND, I see, I've got my avatar back!
0 x
Citroens:-
'81 2CV Club :cry:
'05 C15 :!:
others:-
'96 Jeep Cherokee - the "parts car" :(
'99 Cherokee - the green one [-o<
'97 Cherokee - the red one :?
'98 Cadillac STS 8-[
'99 Cadillac STS :|
& the numerous "abandoned projects" #-o

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 5411
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
Location: West Wales
My Cars: Past
'76 GS 1000, '79 GS 1220, '78 CX 2.4 Turbo Prestige C-Matic
'84 CX 20, '90 XM 2.0 SX, '93 XM 2.0 Turbo Prestige
'94 XM 2.0 Turbo Prestige, '98 C15 Romahome, '99 Xantia 2.0 HDi SX
'01 C5 2.0 HDi SX, '05 C5 2.0 HDi Exclusive
Present
'07 C3 1.6 HDi Exclusive (The Silver Hornet)
'09 C5 X7 2.0 HDi Exclusive (The Golden Hornet)
x 329

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by GiveMeABreak » 13 Jun 2017, 00:25

A lot of the changes happen behind the scenes for reasons already discussed, but I'm sure we are doing everything we can to help where possible.
0 x
Marc

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 37808
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, a Pug 207, Giant TCR Bike, Giant TCR Pro Bike and a Mountain Bike...
x 666
Contact:

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by CitroJim » 13 Jun 2017, 04:28

Just discovered the function of the middle button!

Apart from the wheel I've always ignored it until now...
2 x
Jim


The Pug Of Love - my pretty blue Pug 207...
A Peeling Red Xantia Activa...
And Three Bikes...

Please note I do not accept PMs...

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13249
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Katzenellen Bogen by the Sea
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 218,400
x 170

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by myglaren » 13 Jun 2017, 06:37

It does cut and paste in Linux too Jim, if in a somewhat unpredictable fashion.
There is a logic to it but it isn't immediately obvious.
0 x
________________________________
Sent via Heliograph from the other side of the mountain

Steve

Jackie Evancho...Divine!

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 37808
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, a Pug 207, Giant TCR Bike, Giant TCR Pro Bike and a Mountain Bike...
x 666
Contact:

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by CitroJim » 13 Jun 2017, 08:46

myglaren wrote:
13 Jun 2017, 06:37
It does cut and paste in Linux too Jim


Yes :D That's the bit I find valuable ;)
0 x
Jim


The Pug Of Love - my pretty blue Pug 207...
A Peeling Red Xantia Activa...
And Three Bikes...

Please note I do not accept PMs...

User avatar
Mandrake
Posts: 7105
Joined: 10 Apr 2005, 17:23
Location: North Lanarkshire, UK
My Cars:
x 76

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by Mandrake » 13 Jun 2017, 09:41

I'm seeing problems with the forum since the upgrade on Chrome on Windows 7.

Basically all the "pop overs" for the entire page are activating at once on page load every time I go to a page, for example, the jump to pop over in the bottom right, the subscribe one in the bottom left, the user control panel one in the top right etc.

On some pages I have as many as three pop overs stacked on top of each other and while I can click them to dismiss them when I click into a text entry box they reappear, and if I try to reply to a post in thread instead of in the full editor one of the popovers stubbornly remains in front of part of my edit window! #-o

Anyone else seeing this really annoying behaviour ?

I would also add that text size and formatting looks a bit weird with text almost spilling out of buttons, excessive line spacing between rows etc. :?
0 x
Simon

1997 Xantia S1 3.0 V6 Auto Exclusive in Silex Grey
2011 Peugeot Ion Full Electric in Silver

1977 G Special 1129cc LHD
1978 CX 2400
1997 Xantia S1 2.0i Auto VSX
1998 Xantia S2 3.0 V6 Auto Exclusive

User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 5411
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
Location: West Wales
My Cars: Past
'76 GS 1000, '79 GS 1220, '78 CX 2.4 Turbo Prestige C-Matic
'84 CX 20, '90 XM 2.0 SX, '93 XM 2.0 Turbo Prestige
'94 XM 2.0 Turbo Prestige, '98 C15 Romahome, '99 Xantia 2.0 HDi SX
'01 C5 2.0 HDi SX, '05 C5 2.0 HDi Exclusive
Present
'07 C3 1.6 HDi Exclusive (The Silver Hornet)
'09 C5 X7 2.0 HDi Exclusive (The Golden Hornet)
x 329

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by GiveMeABreak » 13 Jun 2017, 09:48

Simon, did you read the announcement about this? You need to clear your browser cache CTRL + F5 on a desktop. Please refer to the announcement for further details
viewtopic.php?f=13&t=57910
0 x
Marc

User avatar
Mandrake
Posts: 7105
Joined: 10 Apr 2005, 17:23
Location: North Lanarkshire, UK
My Cars:
x 76

Re: Forum maintenance Monday 12/06/2017 - Completed

Post by Mandrake » 13 Jun 2017, 09:50

Some pictures of the anomalies:

Image
Image
ImageImage
0 x
Simon

1997 Xantia S1 3.0 V6 Auto Exclusive in Silex Grey
2011 Peugeot Ion Full Electric in Silver

1977 G Special 1129cc LHD
1978 CX 2400
1997 Xantia S1 2.0i Auto VSX
1998 Xantia S2 3.0 V6 Auto Exclusive

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest