Posting photos.

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 38341
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: A red Xantia Activa, a pretty blue Pug 207, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 689

Re: Posting photos.

Post by CitroJim » 30 Jun 2017, 09:31

elma wrote:
30 Jun 2017, 08:39
:rofl2:
By far the most satisfying way to deal with computer issues.


Precisely :-D :twisted: :lol:
0x
Jim

Please note I do not accept PMs...

User avatar
bobins
Donor 2016
Posts: 1043
Joined: 05 Jul 2012, 18:07
Location: Midhurst, West Sussex
My Cars: C5(X7)
Mazda BT-50
Land Rover SIII SWB
VFR800
x 133

Re: Posting photos.

Post by bobins » 30 Jun 2017, 16:17

Further to the issues I was having posting large images.......

This is the error I was getting:
fcf_error.jpg
but looking at the info / EXIF for that image, I assume it fails on image size (Mb)
exif.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
0x
C5 2009 2.0HDi VTR+ NAV

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4416
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 111

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 30 Jun 2017, 16:35

No, it is not failing on image size, it may be having the same problem as MikeT's pictures. If you email the file, I will investigate.
0x

User avatar
bobins
Donor 2016
Posts: 1043
Joined: 05 Jul 2012, 18:07
Location: Midhurst, West Sussex
My Cars: C5(X7)
Mazda BT-50
Land Rover SIII SWB
VFR800
x 133

Re: Posting photos.

Post by bobins » 30 Jun 2017, 17:09

I tried emailing it across about 20 minutes ago, but it bounced back : "message size 5273150 exceeds size limit 5120000 of server"

But.... I opened the image in my usual image software, just did a 'Save as' and changed the filename, and it's uploaded fine below:
duffimage.jpg
duffimageinfo.jpg
I've checked the actual EXIF info for both the non working and working images and they are identical (as you'd expect).

Exif posted below for info:

Filename - duffimage.jpg
ImageWidth - 4128
ImageLength - 2322
Make - samsung
Model - SM-A310F
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
Software - A310FXXU3BQC2
DateTime - 2017:06:18 11:50:46
YCbCrPositioning - Centered
ExifOffset - 226
ExposureTime - 1/100 seconds
FNumber - 1.90
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 64
ExifVersion - 0220
DateTimeOriginal - 2017:06:18 11:50:46
DateTimeDigitized - 2017:06:18 11:50:46
ShutterSpeedValue - 1/100 seconds
ApertureValue - F 1.90
BrightnessValue - 4.05
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 1.90
MeteringMode - Center weighted average
Flash - Not fired
FocalLength - 3.70 mm
UserComment -
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 4128
ExifImageHeight - 2322
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
FocalLengthIn35mmFilm - 28 mm
SceneCaptureType - Standard

Maker Note (Vendor): -

Thumbnail: -
ImageWidth - 512
ImageLength - 288
Compression - 6 (JPG)
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
JpegIFOffset - 928
JpegIFByteCount - 17499
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
0x
C5 2009 2.0HDi VTR+ NAV

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4416
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 111

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 30 Jun 2017, 19:25

It is good that you got your image to post.

I have found that there is a bug fix in the exif handling library that the forum uses, and (at least for MikeTs files), the problem is gone in the release candidate for the next version of phpBB. I can't give a date for when we will be installing the next version (which is only a minor update release), but it would probably be in one or two months time.

I have now been able to confirm that this is another example of the same problem, which will be fixed.
1x

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests