Posting photos.

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4701
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 136

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 29 Jun 2017, 19:40

I don't think that it is a size problem. I have also found a DNS configuration error which was preventing emails from reaching admins@frenchcarforum.co.uk It should now be fixed and any queued mail (including Mike's) should be delivered within a few hours.
0x

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13715
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Washington
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 220,400
x 209

Re: Posting photos.

Post by myglaren » 29 Jun 2017, 20:04

No, I concur that size is not the problem as some of the images I have uploaded are far larger than Mike's.
It is also evident that the forum software has shrunk them somewhat, as expected.
0x
________________________________
Steve

Jackie Evancho

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13715
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Washington
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 220,400
x 209

Re: Posting photos.

Post by myglaren » 29 Jun 2017, 20:07

Just received a couple of test emails.
0x
________________________________
Steve

Jackie Evancho

User avatar
MikeT
Posts: 3956
Joined: 11 Jun 2007, 16:17
Location: Christchurch, Dorset. UK
My Cars: 2005 C5restyle 1.6HDI 16v 110hp VTR Estate
x 59

Re: Posting photos.

Post by MikeT » 29 Jun 2017, 20:20

xantia_v6 wrote:
29 Jun 2017, 19:40
I don't think that it is a size problem. I have also found a DNS configuration error which was preventing emails from reaching admins@frenchcarforum.co.uk It should now be fixed and any queued mail (including Mike's) should be delivered within a few hours.


I'm not sure you'll get mine, the bounce notice said it gave up and classed it as "undeliverable" after reaching a max re-try queue size or somesuch, which took over 24hours!
0x
98 S2 Xantia Hatch 1.9TD 143K
CX 2400 GTi

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4701
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 136

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 29 Jun 2017, 20:37

OK, can you resend it please?
0x

User avatar
MikeT
Posts: 3956
Joined: 11 Jun 2007, 16:17
Location: Christchurch, Dorset. UK
My Cars: 2005 C5restyle 1.6HDI 16v 110hp VTR Estate
x 59

Re: Posting photos.

Post by MikeT » 29 Jun 2017, 21:19

xantia_v6 wrote:
29 Jun 2017, 20:37
OK, can you resend it please?


No problem, the boiler's still lit. :lol:
0x
98 S2 Xantia Hatch 1.9TD 143K
CX 2400 GTi

User avatar
bobins
Donor 2016
Posts: 1215
Joined: 05 Jul 2012, 18:07
Location: Midhurst, West Sussex
My Cars: C5(X7)
Mazda BT-50
Land Rover SIII SWB
VFR800
x 177

Re: Posting photos.

Post by bobins » 29 Jun 2017, 22:13

I may well be missing the point here, but the attachments function running on phpBB / FCF won't accept photos above 1600 pixels either axis. They'll get rejected as too large and you won't get the 'place inline' option when it comes to posting them.
Last edited by bobins on 29 Jun 2017, 22:30, edited 1 time in total.
0x
C5 2009 2.0HDi VTR+ NAV

elma
Posts: 3930
Joined: 13 May 2007, 02:17
Location: United Kingdom
My Cars: Undisclosed
x 217

Re: Posting photos.

Post by elma » 29 Jun 2017, 22:22

Actually I haven't looked at file sizes or pixels but if I take a close up picture with my phone the forum rejects it as to large whereas pictures that are not so close upload just fine. I wonder if this is the same problem?

While we're talking photos I have noticed twice that photos hosted on photo bucket have loaded up as a message that says third party linking of pictures is no longer available. I check my blogs first page now and then to see if the pictures are still there and thankfully they are. Does anyone know if they are going to disappear? I really don't fancy reuploading all of them to the correct places but I love my blog as it has a record of my motoring history all the way from Red to present and I'd like to make sure it stays as it is if possible.
0x

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13715
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Washington
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 220,400
x 209

Re: Posting photos.

Post by myglaren » 30 Jun 2017, 06:50

bobins wrote:
29 Jun 2017, 22:13
I may well be missing the point here, but the attachments function running on phpBB / FCF won't accept photos above 1600 pixels either axis. They'll get rejected as too large and you won't get the 'place inline' option when it comes to posting them.


Screenshot from 2017-06-30 06-47-12.png
This one exceeds the 1600 pixels rule though.

I'll see if I have a macro one and if not take one.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
0x
________________________________
Steve

Jackie Evancho

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4701
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 136

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 30 Jun 2017, 06:54

bobins wrote:
29 Jun 2017, 22:13
I may well be missing the point here, but the attachments function running on phpBB / FCF won't accept photos above 1600 pixels either axis. They'll get rejected as too large and you won't get the 'place inline' option when it comes to posting them.

You have got the wrong end of the stick...

Pictures which are up to 1600 pixels on the long axis are uploaded and stored as-is, pictures larger than this are uploaded and scaled to 1600 pixels on the long axis before storing.

So in practice any picture taken with normal domestic equipment should be able to upload. Attachment files larger than 20MB are rejected (as probably not being single compressed images), but that limit can be increased if it is desirable.

I have done some testing with Mike's file and there seems to be some issue with the EXIF being decoded wrongly during the upload process. Investigation will continue.
1x

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13715
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Washington
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 220,400
x 209

Re: Posting photos.

Post by myglaren » 30 Jun 2017, 06:55

IIRC this was in macro mode but is not indicated in the metadata - no digital zoom on the SLR.

Other properties as the one of the abbey.
AA010025.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
0x
________________________________
Steve

Jackie Evancho

User avatar
bobins
Donor 2016
Posts: 1215
Joined: 05 Jul 2012, 18:07
Location: Midhurst, West Sussex
My Cars: C5(X7)
Mazda BT-50
Land Rover SIII SWB
VFR800
x 177

Re: Posting photos.

Post by bobins » 30 Jun 2017, 07:07

xantia_v6 wrote:
30 Jun 2017, 06:54

You have got the wrong end of the stick...

Pictures which are up to 1600 pixels on the long axis are uploaded and stored as-is, pictures larger than this are uploaded and scaled to 1600 pixels on the long axis before storing.

So in practice any picture taken with normal domestic equipment should be able to upload. Attachment files larger than 20MB are rejected (as probably not being single compressed images), but that limit can be increased if it is desirable.

I have done some testing with Mike's file and there seems to be some issue with the EXIF being decoded wrongly during the upload process. Investigation will continue.


How strange. I've been uploading pictures to the forum and the ones above 1600 pixels have been rejected (some were 4000+ pixels) - it won't let me get as far as the 'place inline' option and the 'status' icon on the right of the upload pane never goes green, if I resize them to 1600 (or under) they upload fine.
0x
C5 2009 2.0HDi VTR+ NAV

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4701
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 136

Re: Posting photos.

Post by xantia_v6 » 30 Jun 2017, 07:52

It could be that your pictures are affected by the issue that is affecting Mike's.
Can you please email one of the (original) affected files to admins@frenchcarforum.co.uk ? I will take a look at it.
0x

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 39272
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: An orange Skoda 120, a pretty blue Pug 207, Sally the white Saxo, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 731

Re: Posting photos.

Post by CitroJim » 30 Jun 2017, 08:02

myglaren wrote:
29 Jun 2017, 18:19
Still fiddling Mike - trying the 4kb one now.


If it was me I'd have tried a 4lb one by now....

That's a 4lb club hammer.... :lol:
1x
Jim

Please note I do not accept PMs...

elma
Posts: 3930
Joined: 13 May 2007, 02:17
Location: United Kingdom
My Cars: Undisclosed
x 217

Re: Posting photos.

Post by elma » 30 Jun 2017, 08:39

:rofl2:
By far the most satisfying way to deal with computer issues.
0x