Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4061
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 61

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby xantia_v6 » 29 Oct 2016, 18:03

CitroJim wrote:
xantia_v6 wrote:I have now fixed the Tapatalk emoji issue, it was not a bug, but an obscure configuration setting that required changing.


:roll: :roll: I despair. And you might now wonder why I now hate IT with a passion and why it stresses me so badly. There's your answer :evil:

Mike, I'm both delighted and most thankful you're on the case... I'd have lost the will to live long before now. You must be made of stern stuff :wink: :-D

The setting (which is a standard phpbb one) is called "secure cookie", and as far as I can tell, it actually has no effect in phpbb itself, but the tapatalk plugin tests this parameter to decide whether to use http or https for emojis.
0 x

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 38219
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD, Pug 207, Giant TCR Bike, Giant TCR Pro Bike and a Mountain Bike...
x 496
Contact:

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby CitroJim » 29 Oct 2016, 18:06

Ahh :D That makes sense Mike... Well spotted!
0 x
Jim

Gabriel - The Best 1.9TD Xantia in the World...
The Activa - My favourite toy...
The Pug of Love - A pretty blue 207...
And Three Bikes...

One of Barclay James Harvest's Biggest Fans...

User avatar
Paul-R
Posts: 1964
Joined: 07 May 2009, 16:24
Location: Wirral, NW England; Vaucluse 84, France
My Cars: 2015 1.6 Blue HDi 120 Peugeot 308 Active SW
2013 2.0 HDi 163 C5 Exclusive Tourer
2003 2.0 HDi 110 C5 Exclusive Estate (Gone)
2001 2.0 HDi 90 Xsara Estate (Gone)
x 59

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby Paul-R » 30 Oct 2016, 07:00

Looks fine to me guys. Yet again I hadn't even noticed until I saw this thread had been updated. No speed issues at all.
0 x
As I get older I think a lot about the hereafter - I go into a room and then wonder what I'm here after.

Inside every old person is a young person wondering what the hell happened.

"Trying is the first step towards failure" ~ Homer J Simpson​

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4061
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 61

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby xantia_v6 » 30 Oct 2016, 07:05

Thanks for the report. The configuration had some shakedown testing on our other site before being applied here, so I have some confidence in it.
0 x

Online
User avatar
Zelandeth
Donor 2016
Posts: 1639
Joined: 17 Nov 2014, 00:36
Location: Milton Keynes
My Cars: 09 Peugeot 107 Verve
89 Saab 900i Auto
87 Skoda 120LX
85 Sinclair C5
93 Lada Riva 1.5E Estate
x 64
Contact:

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby Zelandeth » 30 Oct 2016, 13:20

Not sure if this is in any way related, but sometime in the afternoon yesterday my phone lost all interest in staying logged in on here once I closed the tab. I've done the usual steps of clearing cookies and cache etc without any effect.

Everywhere else seems to be fine, just this forum.

Android device running the Dolphin browser. Seems to be fine on both desktop machines...just my phone it's acting up on.
0 x
Current fleet:
09 Peugeot 107 Verve. 89 Saab 900i Auto. 87 Skoda Estelle 120LX 21st Anniversary Edition. 85 Sinclair C5. 93 Lada Riva 1.5EFi Estate.

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 38219
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD, Pug 207, Giant TCR Bike, Giant TCR Pro Bike and a Mountain Bike...
x 496
Contact:

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby CitroJim » 30 Oct 2016, 15:51

Yes. My Android Tablet did the same thing to me...

Phone (Windows) and Ubuntu (Linux) desktops did not...

I'm running FirePox on mine...
0 x
Jim

Gabriel - The Best 1.9TD Xantia in the World...
The Activa - My favourite toy...
The Pug of Love - A pretty blue 207...
And Three Bikes...

One of Barclay James Harvest's Biggest Fans...

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 12987
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Katzenellen Bogen by the Sea
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 216,400
x 107

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby myglaren » 30 Oct 2016, 16:27

Everything was extremely slow this morning but this forum more so than the rest. Cleared up after a while though.
My android phone and tablet are both awful thins to deal with.
Neither will let me into my BT account (BT is my ISP) or Google accounts.

Upgraded to Yakkety Yak (Ubuntu 16.10) and it seems quicker that 16.04

The slowness experienced was with Firefox/Mint Sarah on my laptop, not this machine.
0 x
________________________________
Sent via Heliograph from the other side of the mountain

Steve

Jackie Evancho...Divine!

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4061
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 61

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby xantia_v6 » 30 Oct 2016, 18:37

While doing various site reconfigurations over the weekend, the web server was restarted several times. This seems to upset some browsers more than others. I will be doing some more internal reconfigurations over the next few days, as I need to move some site functions to a different server.
0 x

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4061
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Beaune, France
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 61

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby xantia_v6 » 01 Nov 2016, 19:07

The reconfiguration of the server to secure protocols is now complete.
0 x

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 38219
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD, Pug 207, Giant TCR Bike, Giant TCR Pro Bike and a Mountain Bike...
x 496
Contact:

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby CitroJim » 01 Nov 2016, 19:13

Excellent!

And it looks to be working very well indeed :D
0 x
Jim

Gabriel - The Best 1.9TD Xantia in the World...
The Activa - My favourite toy...
The Pug of Love - A pretty blue 207...
And Three Bikes...

One of Barclay James Harvest's Biggest Fans...

User avatar
elma
Posts: 3062
Joined: 13 May 2007, 02:17
Location: Southampton
My Cars: 1997 Xantia V6 (S1)
Mauritius Blue
x 101

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby elma » 01 Nov 2016, 19:41

Yes, seems faster than ever to me at the moment.
0 x

User avatar
Paul-R
Posts: 1964
Joined: 07 May 2009, 16:24
Location: Wirral, NW England; Vaucluse 84, France
My Cars: 2015 1.6 Blue HDi 120 Peugeot 308 Active SW
2013 2.0 HDi 163 C5 Exclusive Tourer
2003 2.0 HDi 110 C5 Exclusive Estate (Gone)
2001 2.0 HDi 90 Xsara Estate (Gone)
x 59

Re: Site reconfigured to use secure (https://) browsing protocols

Postby Paul-R » 01 Nov 2016, 20:29

Certainly no speed problems for me.
0 x
As I get older I think a lot about the hereafter - I go into a room and then wonder what I'm here after.

Inside every old person is a young person wondering what the hell happened.

"Trying is the first step towards failure" ~ Homer J Simpson​


Return to “Forum News, Announcements and Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest