Forum Outage 11 December 2015...

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 39272
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: An orange Skoda 120, a pretty blue Pug 207, Sally the white Saxo, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 731

Forum Outage 11 December 2015...

Post by CitroJim » 11 Dec 2015, 14:38

The latest Forum outage from late last night until today was caused once again by a failed Internet Connection to the old host servers.

Following the last outage of this nature a few days ago some contingency plans were made to guard against this eventuality. We did not expect that eventuality to happen quite so soon but it did.

A decision was made early this morning to migrate the forum to a newly acquired commercially hosted server in a proper datacentre. This was planned to be done in slow time but due to the latest failure it was done in a hurry.

Many and grateful thanks to Mike (Xantia_V6) who did a sterling job of doing a very rapid migration all the way from his home in NZ :-D A very sterling effort, Mike worked late into the night =D>

Please note that although the forum is back on-line it is not yet complete with all it's little accessories such as Tapatalk and other enhancements. They will be added in due course but for now at least the forum is back with us.

The Wiki is still down, as is the BX Club Forum. Both will be back as soon as possible but please bear with us.

Please report any observed issues or problems to Mike and I.

We now hope the new hosting will be reliable. I was wanting to test it for a few more days but needs must and here it is being tested for real!

Once again, apologies for any inconvenience the forum outages have caused...

Thanks and have a great weekend one and all..
0x
Jim

Please note I do not accept PMs...

citroenesque
Donor 2016
Posts: 403
Joined: 28 Feb 2008, 20:16
Location: Essex
My Cars:
x 1

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by citroenesque » 11 Dec 2015, 15:19

Super work Sir!
0x
1992 Citroen BX TZD Turbo Diesel hatch, white, 92k
*SOLD* 1998 Citroen Xantia Ser.1 Turbo Diesel manual, Desire Limited Edition hatch, Mauritius Blue, 118k
2003 Rover 75 CDTi Connoisseur SE Tourer auto, BRG, 135k

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 13715
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
Location: Washington
My Cars: 2003 C5 2.0 HDi 110 SX 220,400
x 209

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by myglaren » 11 Dec 2015, 17:04

Nice going Mike and Jim.
0x
________________________________
Steve

Jackie Evancho

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 39272
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: An orange Skoda 120, a pretty blue Pug 207, Sally the white Saxo, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 731

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by CitroJim » 11 Dec 2015, 18:16

It was all Mike's work, I was at work and had no involvement at all ;)

All I did was to procure the server!
0x
Jim

Please note I do not accept PMs...

User avatar
daviemck2006
Donor 2016
Posts: 4301
Joined: 04 Dec 2010, 19:45
Location: Macduff
My Cars: 2007 peugeot 407 2.7hdi
2006 berlingo 1.9d van to be sold
1998 xantia td
1993 peugeot 205 1.6 auto
x 172

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by daviemck2006 » 11 Dec 2015, 18:24

Well done on getting it fixed. I'm back on via tapatalk now

Sent from my SM-G361F using Tapatalk
0x
Peugeot 407 coupe 2.7hdi - bigpug
Berlingo 1.9d - beryl to be sold
Xantia 1.9td - gabby, amazingly good
Peugeot 205 1.6 auto - lilpug
In the family
Peugeot 107
Mazda mx5
Skoda Fabia VRS 1.9 tdi
Audi A4 avant 1.9tdi

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 39272
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: An orange Skoda 120, a pretty blue Pug 207, Sally the white Saxo, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 731

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by CitroJim » 11 Dec 2015, 19:00

That's good to hear Davie, so am I as my only access now is from my phone and 4G data... My Internet is still very flaky...
0x
Jim

Please note I do not accept PMs...

User avatar
DHallworth
Donor 2016
Posts: 2091
Joined: 20 Nov 2005, 18:05
Location: Glasgow
My Cars:
x 19

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by DHallworth » 13 Dec 2015, 20:47

Sterling work guys :)

All the effort you lad put in is greatly appreciated!

David.
0x
'88 CX GTi Turbo 2 :-D
'91 XM V6 24v Manual
'98 Xantia Activa V6 :-D
'00 XM V6 Exclusive
'10 C5 3.0 HDi Exclusive
'10 407 Coupé 3.0 HDi

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 39272
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
Location: North Bucks
My Cars: An orange Skoda 120, a pretty blue Pug 207, Sally the white Saxo, a Giant TCR Bike and a Giant TCR Pro Bike.
x 731

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by CitroJim » 14 Dec 2015, 04:41

Thanks David :D

I take it everybody is happy with the site on its new host?
0x
Jim

Please note I do not accept PMs...

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 4701
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 136

Re: Forum Outage 11 December 2015...

Post by xantia_v6 » 14 Dec 2015, 20:17

It would appear that everyone is happy!

I will however be taking the forum off-line for a while in the early hours tomorrow morning (UK time) to do some reconfigurations/upgrades to the database.
0x