And we're back but...

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 41146
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
x 962

And we're back but...

Post by CitroJim » 21 Apr 2014, 08:11

Hi all,

We're back on-line but running on a contingency server restored using Friday backups so some stuff might be lost.

The normal production server has failed and as Xac is away for a week on holiday and could not resolve the problem remotely we took the decision to bring up the contingency which normally hosts the test forum.

It may not be as fast as it's running from my house and my Internet is not that fast. It's running on Apache under Linux on a not very powerful server rather than a beefy Windows Server as it normally does.

We'll advise later when normal service will be restored but it won't be until next week at least...

dnsey
Posts: 1543
Joined: 20 Oct 2004, 01:39
x 14

Re: And we're back but...

Post by dnsey » 21 Apr 2014, 09:09

FWIW, Jim, the Forum is currently considerably faster for me than it has been of late!
Had the main server been slowing over the past few weeks for some reason?

User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 14614
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
x 330

Re: And we're back but...

Post by myglaren » 21 Apr 2014, 09:23

I find the same Jim, noticably faster on your server.

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 41146
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
x 962

Re: And we're back but...

Post by CitroJim » 21 Apr 2014, 09:27

Ohh, that's interesting about the speed.... My Internet is quite slow too...

And the server is only an old HP desktop....

Must be the Linux doing it... :P

BX Club is now back with us too...

Peter.N.
Moderating Team
Posts: 8970
Joined: 02 Apr 2005, 16:11
x 148

Re: And we're back but...

Post by Peter.N. » 21 Apr 2014, 11:53

Its a lot faster than the other one Jim - even when it was working. :-D

Peter

sparksie
Donor 2016
Posts: 425
Joined: 04 Jan 2014, 23:35
x 5

Re: And we're back but...

Post by sparksie » 21 Apr 2014, 12:32

Yes, here in the land that time forgot, in rural Ireland, speed is much improved too.
Maybe I've been bombarding my ISP unfairly, over the slow internet speeds.
This is great, right now...

User avatar
Old-Guy
Posts: 1795
Joined: 11 Sep 2008, 12:08
x 12

Re: And we're back but...

Post by Old-Guy » 21 Apr 2014, 12:32

CitroJim wrote:Ohh, that's interesting about the speed.... My Internet is quite slow too...

And the server is only an old HP desktop....

Must be the Linux doing it... :P

BX Club is now back with us too...
Can confirm that the Forum server has been slow of late, compared with almost any other site. Was having problems with my broadband - kept blaming BT Openreach - turned out to be yet another failing AC (switched mode) adaptor. I've had a number (mine and various customers') fail in the last 2-3 years. Mostly just died, but a couple (one Linksys and now a Belkin) that went 'soft' - when the router started working hard for its living, the AC adaptor couldn't supply the current, with the result that the connection would drop out. Did the usual test of connecting a completely different set-up of new or known-good units directly to the Master Socket - fine, a blasting 16Mbps. Started eliminating links in the chain one by one, when I got to the original router (and its AC adaptor), the router's boot sequence halted with all the front LEDs flashing in sequence. Fortunately the AC adaptor for the spare router was compatible - problem solved.

Of course Linux is sooo much faster (and reliable) than Windoze.

User avatar
macAU
Posts: 44
Joined: 08 Apr 2014, 06:24

Re: And we're back but...

Post by macAU » 21 Apr 2014, 14:41

I've reached my monthly download limit and am now having my speed throttled back but this page loaded quite quickly compared to others.

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 41146
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
x 962

Re: And we're back but...

Post by CitroJim » 21 Apr 2014, 15:04

Excellent news on the speed folks :-D

Some of you may have experienced problem logging in whereby you were told you’d exceeded your login attempts and you found you needed to solve a CAPTCHA to log in.

This problem is now foxed...

It was caused by the fact that the forum server proper sits behind a proxy.

User avatar
Xaccers
Posts: 7654
Joined: 08 Feb 2007, 00:46
x 3

Re: And we're back but...

Post by Xaccers » 21 Apr 2014, 18:54

The speed issue were issues with the main server's internet connection, for some reason despite the router reporting decent connection speeds the actual bandwidth available was dropping rather low.

User avatar
Welshy_Pete
Posts: 413
Joined: 29 Apr 2012, 01:56
x 2

Re: And we're back but...

Post by Welshy_Pete » 21 Apr 2014, 19:24

myglaren wrote:I find the same Jim, noticably faster on your server.
Same here its much faster now.

citroenxm
Posts: 7757
Joined: 31 Dec 2004, 00:10
x 19

Re: And we're back but...

Post by citroenxm » 21 Apr 2014, 19:58

Far faster for me too!!!

Was beginning to loose hope, it was so slow, it was no fun looking about!

electronmirror
Donor 2016
Posts: 214
Joined: 27 Oct 2005, 20:42
x 14

Re: And we're back but...

Post by electronmirror » 21 Apr 2014, 21:39

......and another one.

Much quicker in all respects than the main server.

lexi
donor 2017
Posts: 2658
Joined: 17 Apr 2008, 17:51
x 91

Re: And we're back but...

Post by lexi » 21 Apr 2014, 21:44

Apart from all that Jim, I demand to see you back on the forum on regular basis..........please? :-D

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 41146
Joined: 30 Apr 2005, 23:33
x 962

Re: And we're back but...

Post by CitroJim » 22 Apr 2014, 04:18

lexi wrote:Apart from all that Jim, I demand to see you back on the forum on regular basis..........please? :-D
OK, arm twisted. Demand met. I'll be around a bit more from now on...