C3 Aircon not working

Post your Cit/Peu/Ren air conditioning queries or advice.

Moderator: RichardW

Sl4yer
Posts: 853
Joined: 12 Apr 2003, 04:29
Location: United Kingdom
My Cars:

C3 Aircon not working

Post by Sl4yer » 12 Jun 2010, 16:52

Well, it didn't take long did it? :roll:

Only had it for 2 weeks, and the aircon isn't working. It appears (from Lexia) to be cutting out after a few seconds operation due to a High Pressure safety alarm. Does anyone know what would cause this?

Thanks,

James
0x
Image
Now Citroenless for the first time in 20 years
2008 Mazda RX-8 231
2007 Honda CR-V Auto

User avatar
Dommo
Posts: 1188
Joined: 11 Apr 2009, 09:43
Location: Stoke-on-Trent
My Cars:
x 8

Post by Dommo » 12 Jun 2010, 18:21

Sounds like too much gas inside or the radiator cooling fans aren't working?
0x
Current cars
07 C5 II VTX+ 2.2 HDi 173hp, blue. Daily driver.
97 S1 Activa, 76k miles and nearly immaculate (apart from the paint)
97 S1 VSX 1.9 Turbo D in white, with a 2.1TD front end (dying :( )

Previous cars
91 Toyota Soarer UZZ32 Active suspension in blue, #425 of 873.

Sl4yer
Posts: 853
Joined: 12 Apr 2003, 04:29
Location: United Kingdom
My Cars:

Post by Sl4yer » 12 Jun 2010, 18:32

That's a good place to start. I didn't think the rad fan was turning actually - thought there might be another one buried somewhere. I had a similar problem with my Leon some years ago, which was due to a blown fuse. Thanks Dom!

James
0x
Image
Now Citroenless for the first time in 20 years
2008 Mazda RX-8 231
2007 Honda CR-V Auto

User avatar
Dommo
Posts: 1188
Joined: 11 Apr 2009, 09:43
Location: Stoke-on-Trent
My Cars:
x 8

Post by Dommo » 12 Jun 2010, 19:14

No worries, it seems to be quite a common issue with some PSA cars, 306's off another forum I use all tend to have problems with rad fans!
0x
Current cars
07 C5 II VTX+ 2.2 HDi 173hp, blue. Daily driver.
97 S1 Activa, 76k miles and nearly immaculate (apart from the paint)
97 S1 VSX 1.9 Turbo D in white, with a 2.1TD front end (dying :( )

Previous cars
91 Toyota Soarer UZZ32 Active suspension in blue, #425 of 873.

pazauk
Posts: 50
Joined: 09 Apr 2004, 02:25
Location: United Kingdom
My Cars:

Post by pazauk » 21 Aug 2010, 20:37

Got the same problem with my c3! The temp gauge shoots to max and an alarm sounds, my rad fan does not kick in ( there is just the one? ) and there is a hissing noise when the air con is turned on. Did you get yours working again?
0x
pazauk